Uporabno
2040 ogledov

Sedežne garniture za vsak dom

Dom24.si Dom24.si
Sedežna garnitura je zagotovo vaš najljubši kos pohištva, na katerem preživite veliko prostega časa. V njenem udobju gledate televizijo, počivate, se igrate z otroki ali družite s prijatelji. Ko se odločate za nakup sedežne garniture, je zato najbolj pomembno, da izberete takšno, ki je dovolj velika.

Kako velika naj bo sedežna garnitura?

Če ste se že sprehajali po salonih pohištva, potem veste, da so vam na voljo kavči in zofe najrazličnejših oblik in velikosti. Pri izbiri vaše je bistveno, kako velik prostor imate na voljo. V kolikor imate neomejeno prostora, imate tudi neomejeno izbiro, če pa imate manjšo dnevno sobo, pa je potreben dober premislek, kakšno velikost in obliko izbrati ter kako jo pozicionirati, da bo najbolj optimalno.

Najpogostejše so še vedno ravni kavči in sedežne garniture v L obliki. Ravna sedežna garnitura (dvosed ali trosed) je primerna za manjše prostore, ki imajo možnosti druge postavitve. Pri takšnih lahko dodatne sedalne površine kombinirate s tabureji ali fotelji. Sedežne garniture v obliki črke L so najpogostejša izbira ravno zaradi tega, ker imajo veliko sedalne površine, na njih pa lahko tudi udobno počivate. Tisti, ki imajo veliko prostora, lahko izberejo tudi večje sedežne v obliki črke U.

Dom24.si | Avtor: Dom24.si Dom24.si

Kam v prostoru postaviti kavč?

Zasnova stanovanj je največkrat takšna, da kavči in zofe pridejo pozicionirani ob steno. Pri nekoliko večjih ali modernejših zasnovah pa se že dogaja, da so sedežne garniture samostojno umeščene v prostor, kjer je za njimi puščen prostor za prehod. Če se pri stenskem pozicioniranju uporabljajo kotne in ravne sedežne, pa je pri samostojni postavitvi veliko pogostejša L ali U oblika sedežne, ki veliko bolj zapolni prostor. V kolikor pri samostojni postavitvi uporabite dvosed ali trosed, ga je priporočljivo kombinirati z dodatnimi sedalnimi površinami, na primer stoli, fotelji ali tabureji.

Dom24.si | Avtor: Dom24.si Dom24.si

Kakšne sedežne garniture so trenutno moderne?

Če so še nekaj let nazaj bile v trendu dvobarvne sedežne, so danes v modernih domovih v ospredju enobarvne sedežne in kakovostni materiali. Trenutno so in dvignjeni kavči na nogah, ki delujejo lahkotno, dnevni sobi pa dajejo prostornost. Še vedno ne boste zgrešili s kakovostno usnjeno sedežno, ki je tako rekoč brezčasna, med drugimi materiali pa najbolj prevladujejo mikrotkanine. Popularno postaja tudi prešito sedišče, za tiste nekoliko bolj drzne pa so na voljo tudi kavči in zofe neobičajnih oblik in živih barv.

Dom24.si | Avtor: Dom24.si Dom24.si

Pestra ponudba sedežnih garnitur

Izbira sedežne garniture ni majhna investicija, poleg tega pa zagotovo ne želite, da bi se je prehitro naveličali. Za edinstveno ponudbo sedežnih garnitur pobrskajte po spletni trgovini DOM24 d.o.o., kjer boste našli široko ponudbo kavčev raznoraznih velikosti in oblik po ugodnih cenah.