Uporabno
81 ogledov

Spoznajte podjetje, ki je spodbudilo rast številnih drugih slovenskih podjetij

Manager, vodja, šef, podjetje, služba, sestanek Profimedia
Tokrat ne bo govora o gurujih digitalnega marketinga. Tudi ne o kadrovskih agencijah, ki najdejo največje talente. Ali kreativcih, ki privabljajo pozornost sveta s tisoč in eno inovativno idejo. Zvezde tega članka so pravni strokovnjaki, ki podjetjem pomagajo do poslovnega uspeha na prav poseben način. Vas zanima, kako?

Poslovni uspeh skozi zaščito znanj in inovacij

Podjetje Innolegal že več kot 10 let pomaga drugim podjetjem pri zaščiti intelektualne lastnine in rasti in razvoju njihovega poslovanja na domačih in tujih trgih. To počnejo s prav posebnim znanjem, o katerem se pri nas sicer dokaj pogosto govori, vendar pa se ga v praksi žal pogosto zanemarja, s tem pa v mnogih podjetjih ostane neizkoriščen potencial – in zamujene poslovne priložnosti.

Govorimo o zaščiti intelektualne lastnine, ki predstavlja eno izmed gonil sodobnega gospodarstva in blagovnih znamk. Znanja in inovacije, ki jih poseduje podjetje, so izjemno močno orožje. Pravni strokovnjaki Innolegal poznajo vse skrivnosti, kako jih izkoristiti podjetju v prid – ne pa v breme, kot se pri reševanju pravnih vprašanj žal neredko zgodi.

Rast posla kot osnovni cilj

Specialisti podjetja Innolegal najprej prepoznajo intelektualno lastnino, ki že obstaja v podjetju, nato pa jo razvijejo in zaščitijo na način, ki spodbuja in podpira poslovni uspeh podjetja. Z ustreznim ravnanjem z znanjem in inovacijami podjetja se odprejo nove priložnosti, zmanjšajo se stroški in morebitna tveganja ter poveča ugled – in vrednost – blagovne znamke.

Vse to se zgodi skozi več procesov: poglobljeno analizo stanja, pripravo internih sistemov zaščite znanja in pravnih dokumentov ter svetovanje in izobraževanje, skozi katerega tudi vsi zaposleni spoznajo moč intelektualne lastnine podjetja ter zakonitosti njene uporabe pri nastopu na trgu.

Uspeh v številnih priznanih podjetjih

Več kot 20 postavljenih notranjih sistemov zaščite znanja, več kot 60 dolgoročnih projektov na področju intelektualne lastnine, več kot 100 izvedenih strokovnih izobraževanj in več kot 2400 pravnih dokumentov, pripravljenih po meri naročnika, predstavlja temelj bogatega znanja podjetja Inno Legal, ki pod vodstvom Tine Baznik, mag. prava, MBA, sodeluje s številnimi podjetji ter organizacijami doma in po svetu.

Delo z velikimi korporacijami in hitro rastočimi start-upi, izobraževanja razvojnih, marketinških in vodstvenih oddelkov, postavljanje strategij ter svetovanje upravam in podjetjem, ki se soočajo s posledicami globalne pandemije, predstavlja vsakdan Tinine ekipe, ki pa se s tovrstnimi izzivi sooča z veliko mero kreativnosti in strasti. V tem se najbrž tudi skriva razlog njihove uspešnosti na najbolj zahtevnih trgih sveta.

Ali lahko s pomočjo zaščite intelektualne lastnine zraste tudi vaše podjetje?

Odgovor je skoraj vedno »da«, konkretne možnosti razvoja pa so seveda odvisne od vsakega posameznega podjetja, znanja, ki ga poseduje, izdelkov in storitev, ki jih ponuja trgu, ter seveda tudi od same panoge, v kateri deluje.

Če želite raziskati možnosti zaščite znanja in inovacij v svojem podjetju ter odkriti načine, kako jih unovčiti na trgu, lahko tudi sami stopite v stik s strokovnjaki podjetja Innolegal.

Ljubljansko butično pravno podjetje Innolegal številnim podjetjem na mednarodnih trgih pomaga do poslovnega uspeha na prav poseben način – z zaščito in premeteno uporabo intelektualne lastnine.