Uporabno
3877 ogledov

To so napake, ki jih delamo pri nakupu novega televizorja

Samsung Samsung
Dandanes je televizor nepogrešljivi del skorajda vsakega gospodinjstva. Mnogi imajo v svojem domu ne le enega, temveč dva ali celo več televizorjev. Pa vendar pri nakupu še vedno delamo nekatere napake. Katere, preverite v nadaljevanju.

Ste se odločili, da je čas za nov televizor, se zapodili v prvo trgovino in se skorajda izgubili v poplavi vse ponudbe? Nato pa se v trenutku vznesenosti na hitro odločili za enega, ga kupili, prinesli domov in ugotovili, da ste se prenaglili? Spletni portal Housedigest.com navaja nekaj najpogostejših napak, ko gre za nakup nove televizije.

Kaj delate narobe?

Kupili ste preveliko televizijo

Čeprav si vsi želimo vrhunske izkušnje, ko gre za gledanje priljubljenih filmov, serij ali oddaj, kar je seveda v prvi vrsti povezano z velikostjo ekrana in kakovostjo slike, je treba ob nakupu nove televizije vendarle vzeti v obzir dejstvo, da majhen prostor ne zmore sprejeti ogromnega televizorja.

Ste vedeli, da se je v zadnjih 20 letih povprečna velikost televizijskih zaslonov drastično povečala? Spletni portal Housedigest.com navaja, da je bila leta 1997 povprečna velikost tv zaslona 56 centimetrov, leta 2020 pa je znašala že 125 centimetrov.

Tako je ena najpogostejših napak prav ta, da kupimo televizijo, ki je prevelika za našo dnevno sobo. Da se temu izognemo, omenjeni portal svetuje preprosto matematično enačbo: želeno velikost televizorja pomnožite z 1,5 in dobili boste idealno razdaljo med točko gledanja in lokacijo televizije. Na primer: Če se odločite kupiti nov Samsung OLED televizor velikosti 138 centimetrov, mora biti vaša sedežna garnitura od njega oddaljena najmanj 207 centimetrov.

A pozor, tako kot se mnogim zgodi, da jih zanese velikost in kupijo prevelik televizor, se nekaterim zgodi, da kupijo premajhnega, zato gledanje priljubljenih tv vsebin ni niti približno tako dobro, kot bi bilo, če bi imeli zadosti velik televizor. Katera je torej prava dimenzija za vaš dom, bi moralo biti prvo vprašanja ob nakupu nove televizije.

Samsung | Avtor: Samsung Samsung

Televizor ste postavili na neprimerno mesto

Zaradi osvetlitve in odsevanja svetlobe je pomembno tudi to, kje bo vaša nova televizija stala. Neposredna bližina velikih oken ali direktna osvetlitev z lučmi od zgoraj ali od spredaj sta najslabši možnosti, saj vas bo motilo odsevanje na televizijskem zaslonu. Luči naj bodo postavljene ob televizijo, svetloba naj bo blaga oziroma pridušena – če se da ročno regulirati jakost svetilke, še toliko bolje. Rešitev z velikimi okni pa lahko rešite s primernimi senčili.

Pozabili ste na kakovosten zvok

A ni le kakovostna slika tisto, kar je pomembno, ko kupujete nov televizor. Še kako veliko vlogo pri vrhunski filmski izkušnji igra tudi kakovosten zvok, na kar mnogi ob nakupu pozabijo. Nato pa, ko je televizija že doma, ob prvih ogledih televizijskih vsebin ugotovijo, da je zvok vse prej kot dober.

To se vam pri televizorju Samsung OLED ne more zgoditi, kajti zagotavlja zvok, ki se premika z dogajanjem! Novi Samsung zvočniki zgornjega kanala namreč zagotavljajo Dolby Atmos® izkušnjo naslednje stopnje, ki vas bo ponesla v samo dogajanje z večdimenzionalnim zvokom.

Ne izkoriščate vseh možnosti, ki vam jih nudi vaš pametni televizor

Časi, ko je bila poglavitna funkcija televizorjev gledanje serij, filmov, oddaj, so že zdavnaj mimo. Poslušanje glasbe oziroma radijskih postaj, ogledi videov prek različnih spletnih orodij, celo opravljanje video klicev in sestankov – vse to imate na voljo kar prek televizorja, ki vam lahko pomaga pri marsikaterem službenem ali domačem opravilu. Pozanimajte se torej, katere funkcije ima na voljo televizor, ki ga kupujete, in se naučite uporabljati prav vsako od njih. Naj vaš nov televizor postane več kot le sredstvo za ogled tv vsebin. Naj postane vaš asistent!

Samsung | Avtor: Samsung Samsung

Televizorji Samsung OLED – nepogrešljiv pomočnik v natrpanem urniku posameznika in družine

Poleg naravno svetle in izrazito barvite slike ter prvovrstne zvočne izkušnje, ki daje občutek akustične koncertne dvorane z Dolby Atmos®, se novi televizorji Samsung OLED ponašajo z mnogimi aplikacijami, ki vam bodo olajšali vsakdanje življenje.

Aplikacija SmartThings intuitivno upravlja vaš dom z zaznavanjem, povezovanjem in upravljanjem vaših pametnih naprav okrog vašega televizorja, pri čemer za povezovanje (zahvaljujoč vgrajenemu vozlišču) ne potrebujete nobenih dodatnih naprav.

Aplikacija za videoklice vam omogoča klepete s prijatelji in sorodniki ter poslovne sestanke na velikem zaslonu z Google Duo. Pri čemer lahko videoklice opravite z uporabo Samsung Slim Fit kamere ali pa kar prek kamere na vašem pametnem telefonu.

Aplikacija MultiView vam omogoča, da spremljate vse na enem zaslonu. Ali, povedano drugače, na istem zaslonu lahko hkrati spremljate dogajanje na televizorju in mobilni napravi – pa najsi gre za športne rezultate v živo ali za videovodnike za igre. Preprosto povežite svoj telefon in multizaslon kot še nikoli do zdaj.

Vgrajeni glasovni pomočniki (Alexa, Bixby) zagotavljajo optimalno izkušnjo zabave in napreden nadzor za vaš dom. S pomočjo vašega najljubšega glasovnega pomočnika bo vaše družinsko življenje lažje in manj hektično.

Delovna postaja vam zagotavlja preprosto in nemoteno dostopanje do vašega osebnega računalnika, prenosnika ali mobilne naprave kar na televizorju. S tem bo učenje vaših šolarjev ter vaše delo od doma veliko lažje kot kadar koli prej.

Televizor Samsung OLED lahko kupite v dveh velikostih, in sicer izbirate med 138 centimetrov in 163 centimetrov velikim zaslonom. Televizor je lasersko tanek, minimalističen okvir je v elegantni srebrni barvi in se brezhibno zlije s katerim koli notranjim prostorom.

Samsung | Avtor: Samsung Samsung

Samsung OLED S95B: Doživite razliko v sliki

Tudi gledanje televizije bo nov televizor Samusung OLED ponesel na povsem novo raven, kajti ponaša še ne le z vrhunsko sliko, temveč tudi z neverjetno kakovostnim zvokom.

Samsungov unikatni OLED v nasprotju s tradicionalnim OLED zagotavlja globoko črno, čisto belo in polne odtenke živih barv brez primere. Z najnaprednejšim samoosvetlitvenim LED lahko uživate v natančnejši, čistejši in svetlejši sliki kot drugje.

Tisto, kar ustvari najboljšo izkušnjo gledanja, je Samsung OLED Nevralni Quantum procesor 4K. Njegovo zaznavno barvno kartiranje in ojačevalnik OLED osvetlitve namreč zagotavljata osvetlitev, barvo, kontrast in detajle brez primerjave. Sijajna 4K tehnologija nadgradnje slike z umetno inteligenco, ki jo dopolnjuje 20 nevralnih omrežij, poskrbi za to, da začutite resnično moč 4K.

Televizor Samsung OLED 4K S95B je prejel nagrado za najboljši OLED za svetlost in barvni volumen. Natančno izražanje barv potrjuje tudi PANTONE: ob gledanju uživajte v več kot 2000 PANTONE barvah in različnih kožnih odtenkih z OLED, ki je prvi na svetu prejel certifikat "Potrjen s strani PANTONE" pri vodilnih strokovnjakih za barve na svetu.

Zvok, ki osupne

Televizor Samsung OLED poleg zares vrhunske vizualne izkušnje zagotavlja še neverjetno zvočno izkušnjo, zasluge za to pa gredo zvočnikom zgornjega kanala. Object Tracking Sound (s kratico OTS) poskrbi za to, da zvok v prav vsakem prizoru sledi čisto vsakemu gibanju. Q-Symphony pa omogoča televizorju in Soundbar zvočnikom, da delujejo hkrati za boljši učinek obdajajočega zvoka, ne da bi za to morali utišati zvočnike na televizorju.

Še več o televizorju Samsung OLED ter vseh njegovih specifikacijah si lahko podrobneje preberete TUKAJ.