Uporabno
3735 ogledov

To so trendi za moderne sedežne

Dom24.si Dom24.si
Sedežne garniture že dolgo niso več samo prostor za sedenje in gledanje televizije, temveč vedno bolj postajajo prostor za druženje, igro, počitek in tudi delo. Zato ni presenetljivo, da pri notranjem opremljanju sedežna postaja središče prostora, kateremu se prilagaja vse okrog nje. V nadaljevanju preberite, kakšni so aktualni trendi za moderne sedežne garniture.

Ko kavč ni samo kavč

Seveda je bistvo sedežne garniture še vedno udobje, pa v sodobnem opremljanju ne smemo zanemariti tudi izgleda. Čeprav so po obliki nekoliko neobičajne, pa to še ne pomeni, da niso udobne sedežne. Pri oblikovanju je udobje na prvem mestu bolj kot kadarkoli prej, temu so dodali le še nekaj domišljije in inovativnosti.

Mehke linije

Med enega večjih trendov sedežnih garnitur sodijo kotne sedežne, vendar morda ne ravno takšne, kakršne si predstavljate. Moderne kotne sedežne garniture po zaslug zaobljenih linij in širših kotov izgledajo mehkejši. Prav tako oblika ni več strogi L, temveč s kotnimi elementi ustvarjajo zaobljeno polkrožno obliko.

Dom24.si | Avtor: Dom24.si Dom24.si

Sedežna garnitura kot središče prostora

Eden izmed večjih trendov zadnje čase so tudi sedežne garniture, ki niso premaknjene k stenam, temveč samostojno stojijo v prostoru in vlečejo pozornost nase.  To je posledica tudi večjih prostorov in skupnih kuhinjsko-bivalnih površin, ki omogočajo tovrstno postavitev. V ta namen sta se izpopolnila tudi dizajn in detajli sedežnih garnitur, katerim doslej nismo posvečali pretirane pozornosti, na primer zadnji del sedežne garniture, stranice in noge.

Modularne sedežne garniture

Možnost kustomizacije postaja velik trend v notranjem oblikovanju, zato ni presenetljivo, da so svoje mesto v dnevnih sobah dobile tudi modularne sedežne garniture, ki omogočajo več prilagodljivosti glede na vaše potrebe. Modularne sedežne omogočajo igranje različnimi postavitvami, razstavljanje, postavljanje in kombiniranje, monotonost pa lahko razbijete z različnimi fotelji, stoli ali počivalniki.

Dom24.si | Avtor: Dom24.si Dom24.si

Minimalizem in elegantne linije

Pri tem imamo v mislih predvsem noge sedežnih garnitur. Trend gre v smeri sedežnih na kovinskih ali lesenih nogah, ki izgledajo bolj moderno in minimalistično, prostoru pa omogočajo za zadiha. Če smo nekdaj uživali v številnih okrasnih blazinah, so v sodobnem interierju te popolnoma odveč, saj lahko hitro ukradejo pozornost zofe. Manj je več.

Barve

Ko imamo v mislih moderne sedežne, si največkrat predstavljamo klasične usnjene ter bele ali sive sedežne. S tem, ko sedežna postaja središče dnevne sobe, si lahko dovolite tudi malce več drznosti, bodisi z obliko, bodisi z barvo. Moderno pohištvo ni samo monotonih zemeljskih barv, temveč je lahko tudi kričeče rumeno, zeleno, vijola, rdeče … Seveda je pri tem potrebno upoštevati ostalo pohištvo, saj lahko več hitro postane preveč.

Dom24.si | Avtor: Dom24.si Dom24.si

Sedežne, kavči, zofe, fotelji in počivalniki pri dom24.si

Če iščete moderno, edinstveno, kakovostno in ugodno pohištvo za vašo dnevno sobo, je spletna trgovina dom24.si pravi naslov za vas. Pri njih vas čakajo edinstvene sedežne, fotelji, stoli, kavči in zofe, ki poleg izjemnega videza slovijo tudi po izjemni kakovosti in udobju.