Uporabno
8134 ogledov

Trgovec HOFER znova presenetil svoje zaposlene

Hofer Hofer
Pri diskontnem trgovcu s septembrom uvajajo zaposlitveni model za polni delovni čas, pri čemer bodo zaposleni lahko približno 10 ur tedensko prosti.

Pri HOFERju veliko časa namenijo oblikovanju spodbudnega delovnega okolja in iskanju ravnotežja med poklicnim in zasebnim življenjem. Del tega predstavlja tudi čisto novi zaposlitveni model "HOFER (po)polni delovni čas", ki zaposlenim omogoča, da lahko več časa preživijo z družino, se ukvarjajo s svojimi hobiji ali opravljajo še katero drugo dopolnilno dejavnost, na primer skrbijo za družinsko kmetijo, a so hkrati zaposleni za polni delovni čas.

Kaj ponuja zaposlitveni model "HOFER (po)polni delovni čas"?

Gre za zaposlitev za polni delovni čas z dogovorjeno krajšo delovno obveznostjo. To pomeni, da bodo HOFERjevi zaposleni delali krajši delovni čas, vendar bodo zaposleni za polni čas, kar jim bo prineslo tudi pravice zaposlitve za polni delovni čas, tako se jim bo štela polna pokojninska doba, pripadal pa jim bo tudi polni regres, ki je v letu 2020 pri HOFERju znašal 1.700 €.

Hofer | Avtor: Hofer Hofer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Pri podjetju mi je še posebej všeč krajši delovni čas, saj lahko več časa posvetim otroku, na delo pa grem dobre volje, saj imam super kolektiv," je poudarila Mojca Pesek, ki opravlja delo prodajalke in je v podjetju zaposlena dobra 4 leta. Čeprav ji je krajši delovni čas ustrezal že prej, se je iskreno razveselila novice o novem zaposlitvenem modelu. "Zelo sem bila vesela, da smo dobili to možnost, saj bo sinek kmalu star že 3. leta. Tako da mi je milo rečeno sekira padla v med. Dolgoročno bo to res super!"

S testnim obdobjem bodo pričeli že naslednji mesec, vanj pa bodo vključeni zaposleni približno četrtine trgovin ter izbranega področja logistike. V tem času bodo ocenjevali vpliv novega modela in odzive zaposlenih ter tako prilagajali procese pilotne faze, ki se pričenja 2021 in v katero se bodo lahko vključili ostali zaposleni s krajšim delovnim časom. Do konca 2021 naj bi bilo v zaposlitveni model "HOFER (po)polni delovni čas" vključenih več kot 1.200 zaposlenih v prodaji in logistiki, kar predstavlja okoli 75 % vseh zaposlenih na omenjenih področjih.

Hofer | Avtor: Hofer Hofer

Sodelavke in sodelavci v prodaji ter logistiki, ki so trenutno večinsko zaposleni za krajši delovni čas (povprečno za 30 ur/teden), se bodo lahko po novem modelu zaposlili za polni delovni čas (40 ur/teden), od tega pa bodo povprečno kar 10 ur tedensko prosti in tako več časa preživeli z družino ali ob drugih prostočasnih aktivnostih.

Nadpovprečno plačilo ostaja

Nove ugodnosti, ki jih prinaša zaposlitveni model "HOFER (po)polni delovni čas" pa ne bodo vplivale na mesečno plačilo. Kot smo že poročali konec leta 2019, zaposleni v trgovinah že prejemajo panožno nadpovprečno plačilo, ki je skoraj za tretjino višje od zakonsko določene minimalne plače za polni delovni čas, za njihovo motivacijo pa pri podjetju skrbijo z motivacijskim konceptom v treh stopnjah.

1. leto: Ob vstopu v podjetje zaposleni avtomatsko
prejme zaposlitev za nedoločen čas.
2. leto: Po prvem letu podjetje zaposlenim
prične plačevati v drugi pokojninski steber.
3. leto: Po drugem letu lahko zaposleni
vstopi v model "HOFER (po)polni delovni čas".