Uporabno
7859 ogledov

Učinkovita jutranja rutina proti povešeni koži in gubam

Popolna postava Popolna postava
Z leti koža izgublja svojo elastičnost in sijaj, pojavijo se prvi znaki staranja v obliki gub in povešene, ohlapne kože. Čeprav redna in pravočasna uporaba krem do neke mere pomaga, boste pri ohranjanju mladostnega videza veliko več naredili, če boste poskrbeli za reden in zadosten vnos kolagena v organizem.

Zakaj postane koža bolj ohlapna?

Glavne sestavine, ki koži zagotavljajo elastičnost in dober tonus, so kolagen, elastin in hialuronska kislina. Do 20. leta proizvaja telo dovolj kolagena, nato pa začne proizvodnja te za elastičnost kože in tkiv nadvse pomembne beljakovine postopoma pešati. To se kaže z vse bolj pusto, ohlapno kožo in nastankom prvih gub.

Raven kolagena se v povprečju zmanjša za en odstotek na leto. Najboljši način, da izgubo nadomestite, je ta, da vsako jutro popijete napitek iz kolagena v prahu. Dodaten vnos kolagena je namreč ključen v boju proti pusti, povešeni koži in nastajanju gub.

Poleg tega se lahko kolagenska in elastinska vlakna, ki v podkožju tvorijo svojevrstno mrežo, poškodujejo. Ko se koža enkrat prekomerno raztegne, pa se sama od sebe zelo verjetno ne bo več skrčila nazaj, temveč bo ostala ohlapna – če ne povsod, pa vsaj na nekaterih mestih.

Razlogov za to, da se koža povesi, je več. Med drugim so lahko za ohlapno kožo krivi:

  • pridobivanje dodatnih kilogramov,
  • prehitro hujšanje,
  • pridobivanje dodatnih kilogramov in zastajanje vode med nosečnostjo.

Sicer pa je manjša elastičnost kože povezana tudi z genetiko, stresom, kajenjem, pretiranim izpostavljanjem soncu, hormonskimi spremembami v menopavzi ali po porodu. Seveda je vse bolj ohlapna, pusta koža tudi del normalnih procesov staranja.

Popolna postava | Avtor: Popolna postava Popolna postava

To so tipični znaki izgube kožnega volumna

Mladosten obraz ima volumen porazdeljen tako, da je videti napet in privlačen. Ko se volumen začne manjšati, postaja koža postopoma povešena in ohlapna, zato se spremeni tudi izraz na obrazu. Videti je bolj negativen, žalosten, utrujen ali obremenjen. Izguba volumna, ki jo imenujemo tudi povešena koža ali upadel obraz, se kaže z naslednjimi znaki:

  • širša, ohlapna linija čeljusti,
  • povešena oblika obraza,
  • upadla lica,
  • gube na čelu in med očmi,
  • kotički ustnic, obrnjeni navzdol.
Povešeno kožo je mogoče učvrstiti na povsem naraven način, brez uporabe dragih kozmetičnih preparatov in kirurških posegov. Veliko spremembo boste dosegli z vsakodnevnim jutranjim ritualom, in sicer kolagenskim napitkom Golden Tree Premium Collagen Complex, ki ima odličen okus po datljih in borovnicah.

Tri temeljna dejstva o kolagenu in koži

#1 Koža je sestavljena večinoma iz kolagena in vode.

Kolagen je ena temeljnih sestavin našega telesa. Nahaja se v kosteh, sklepih, vezivnih tkivih, laseh, nohtih, zobeh. Predstavlja kar 30 odstotkov vseh telesnih beljakovin, tudi tistih v mišicah in notranjih organih.

#2 Koža s staranjem proizvaja vse manj kolagena.

Nagel upad proizvodnje kolagena zaznamo že po 20. letu starosti, proces se dodatno pospeši po 30. in 40. letu. Koža pri 80. proizvaja kar 75 odstotkov manj kolagena kot pri 20. letih.

#3 Hitrost izgube kolagena v koži je odvisna od življenjskega sloga.

Kolagenska bilanca v telesu je v veliki meri odvisna od življenjskega sloga: bolj zdrav imunski sistem pomeni več kolagena v telesu ter s tem bolj mladostno in sijočo kožo.

Kaj lahko naredimo v boju z uvelo, povešeno kožo brez volumna?

Opažate, da je vaša koža zaradi propadanja kolagena začela izgubljati svojo elastičnost? Je vaš obraz vse bolj upadel, pust, uvel? So se na njem začele pojavljati tudi prve gube? Naj vas to nikar ne spravi v pretirano slabo voljo, kajti stvari lahko vzamete v svoje roke in si povrnete zdrav, sijoč videz. A kreme in ustrezna nega obraza ne bodo dovolj. Treba bo poskrbeti še za nekaj drugih stvari, s katerimi si boste na naraven način učvrstili povešeno kožo in ji vrnili sijaj – brez pregrešno dragih kozmetičnih preparatov in nepotrebnih lepotnih posegov.

Popolna postava | Avtor: Popolna postava Popolna postava

Učinkoviti ukrepi za zdravo, napeto kožo

#1 Pijte več vode

Izsušenost je eden največjih sovražnikov sijoče in napete kože. Pa tudi sicer je dehidriranost nevarna za organizem, saj negativno vpliva na mnoge življenjske procese. Zato poskrbite za to, da boste vsak dan pili dovolj navadne vode, izogibajte pa se sladkim pijačam, kot so sokovi in vode z okusi, saj predstavljajo povsem nepotreben vir sladkorja.

#2 Poskrbite za zdravo prehrano

Propadanje kolagena lahko upočasnite z zdravo, uravnoteženo prehrano. Izogibajte se sladkorju in na svoj jedilnik vključujte živila, ki spodbujajo tvorjenje kolagena v organizmu, kot so rdeče meso, ribe, jajca, oreščki. Lahko pa kolagen uživate tudi v obliki prehranskih dopolnil, pri čemer pa bodite previdni, saj niso vsa prehranska dopolnila enako dobra. Trg je namreč preplavljen z izdelki, ki ne bodo izpolnili vaših pričakovanj.

#3 Redno telovadite

Na zdrav, sijoč videz vpliva tudi redna telesna aktivnost, saj se nam med telovadbo izloča serotonin – hormon sreče, prekrvavljenost tkiv je boljša, več kisika pride do organov, tudi do kože. Zato vstanite iz udobne sedežne garniture in se odpravite ven, v naravo – na sprehod, tek, kolesarjenje, v hribe.

#4 Izogibajte se stresu in poskrbite za dovolj spanja

Visoke količine stresnega hormona kortizola oropajo telo nujno potrebnih hranil, ki so pomembna za imunski sistem, urejeno prebavo in nenazadnje tudi za sijočo kožo. Zato se izogibajte stresu, kolikor se le da, oziroma poskrbite za ustrezne tehnike sproščanja, ko ste še posebej obremenjeni. Ne pozabite pa tudi na kakovosten in zadosten spanec. Medtem ko spite, se namreč koža obnavlja in napne. Če spanca kronično primanjkuje, koža izgubi svoj zdrav sijaj in elastičnost, vaš videz pa je posledično uvel in utrujen.

Rešitev je kolagen v hidrolizirani obliki

Če se boste uveli, pusti koži in gubam zoperstavili z uživanjem kolagena, potem morate poseči po kolagenu v hidrolizirani obliki. Izdelek, ki vas zagotovo ne bo razočaral, je kolagen v prahu Golden Tree Premium Collagen Complex, ki je rezultat domačega znanja in izkušenj. Je namreč slovenski izdelek, narejen po najvišjih evropskih standardih. Na račun svoje kompleksne formulacije zadosti potrebam po vseh štirih ključnih tipih kolagena in poskrbi, da v najkrajšem možnem času opazite rezultate.

Popolna postava | Avtor: Popolna postava Popolna postava

Gre za popolno formulo v boju proti znakom staranja in za čvrsto kožo. Za optimalen učinek je ključnega pomena, da kolagen v prahu uporabljate vsak dan, enkrat dnevno. Naj torej to postane vaša vsakodnevna rutina. Kolagen v prahu Golden Tree Premium Collagen Complex lahko preprosto dodate svojemu jutranjemu smoothieju ali beljakovinskemu napitku.

Lastnosti, s katerimi se ponaša Golden Tree Premium Collagen Complex, so:
  • vsebuje samo naravne sestavine,
  • je hidroliziran za vrhunsko absorpcijo,
  • vsebuje 4 glavne tipe kolagena,
  • vsebuje hialuronsko kislino, siliko, vitamin C, MSM,
  • ne vsebuje težkih kovin, škodljivih dodatkov, barvil, sladkorja, GSO.
Pozor, ni vsak kolagen enako učinkovit! Prepričajte se, da je Golden Tree Premum Collagen Complex nekaj posebnega.