Uporabno
273 ogledov

V Novi KBM podpiramo zdrav življenjski slog otrok in varno smučanje

Vogel smučanje smučarji smučišče Profimedia
Nova KBM se je letos priključila projektu Šolar na smuči, v katerem Smučarska zveza Slovenije, Zavod za šport Planica in Policija že sedmo leto zapored ozaveščajo otroke o zdravem življenjskem slogu in varni smuki.

Vsem prijavljenim učencem 4. razredov osnovnih šol po Sloveniji bomo omogočili sistematično voden smučarski dan v panogi alpsko smučanje, veseli pa smo, da pobudniki letos projekt širijo tudi na panogo tek na smučeh, katerega veščine bodo spoznavali otroci 3. razredov osnovnih šol.

Nova KBM | Avtor: Nova KBM Nova KBM
"V preteklih letih je Nova KBM opravila izjemno pot, polno pozitivnih sprememb. Naše delo na področju družbene odgovornosti smo nadgradili  z uvedbo celovite ESG strategije, s katero prispevamo tudi k družbenemu razvoju. Projekt Šolar na smuči ne spodbuja le zdravega načina življenja med slovenskimi osnovnošolci, ampak ozavešča tudi o varni smuki in teku na smučeh, kar daje projektu dodatno vrednost. V Novi KBM si na različne načine prizadevamo prispevati k tlakovanju poti v stabilnejšo in varnejšo prihodnost celotne skupnosti, zato smo ponosni, da smo del te športno-izobraževalne pobude," je povedal predsednik uprave Nove KBM John Denhof.

Do 18. februarja 2022 projekt Šolar na smuči v alpskem smučanju poteka na Rogli, Mariborskem Pohorju, Cerknem, Krvavcu in Gačah, v teku na smučeh pa na progah v Planici, na Pokljuki, Rogli in Bonovcu v Medvodah. Ambasador projekta Šolar na smuči v disciplini alpsko smučanje je že od vsega začetka nekdanji vrhunski alpski smučar Jure Košir, ambasadorka tega projekta v disciplini tek na smučeh pa je nekdanja vrhunska tekačica na smučeh Petra Majdič.