16 ogledov

Večer Wine & Dine v Diani - kombinacija avtohtone istrske hrane in vrhunskega slovenskega vina

Movia Žurnal24 main
Gostiteljica drugega letošnjega Wine & Dine večera hotela Kempinski Hotel Adriatic je bila Diana, ekskluzivna restavracija hotela Kempinski Hotel Adriatic v bližini Umaga.

17. marca se je  z vrhunskim slovenskim vinom gostom predstavil  Aleš Kristančič iz vinarne Movia. Glavni kuhar restavracije Serafin Koutni je bil navdušen nad avtorjem dragocene kapljice iz Goriških brd in z avtohtonim istrskim menijem naravne okuse hrane združil z naravnimi okusi vina.

Večerjo je odprla Pure Rose, penina z usedlinami druge fermentacije, ki niso bile odstranjene iz steklenice. Posebno odpiranje steklenice pod vodo, pri katerem se odstranijo usedline, je gostom ponudilo poseben užitek. Solato z najboljšimi govejimi rezanci na rukoli, pripravljeno na istrski način z dodatkom istrskega oljčnega olja Belić, je spremljal osvežilni sauvignon, medtem ko je consommé iz boškarina z ravioli, polnjenimi s skuto in pinjoli, spremljal Lunar, ki se s svojim nevsiljivim in delikatnim okusom z lahkoto združuje s številnimi jedmi.

Vini Veliko belo iz 2003 in Veliko rdeče 2004 sta spremljali jadransko orado, polnjeno s škampi v zlati žafranovi peni. Veliko belo je prepoznavno  po cuvée chardonnayu, ki skrbi za strukturo vina, sivem pinotu, ki vinu daje eleganco, in sauvignonu z aromo in značajem rebule, medtem ko je Veliko rdeče odlična kombinacija cuvée caberneta, merlota in modrega pinota. Gostje so bili navdušeni nad aromatičnim in v celoti zaokroženim vinom, ki se lahko pohvali z eleganco, sadnostjo, močjo, razvito bogato aromo in naknadnim okusom. Gre za idealnega spremljevalca harmonični belgijski čokoladi, obogateni z belim tartufom in domačim vanilijevim sladoledom. Gostje so na koncu imeli priložnost okusiti še nekaj različnih grap in teranino vinarne Rossi.

Pridružite se na naslednjem nepozabnem večeru. Za več informacij in rezervacijo pišite na reservations.adriatic@kempinski.com.