Vizita za živali
314 ogledov

19 letnika med spanjem napadel krokodil

Fotografija je simbolična. (Foto: arhiv Zurnal24) Žurnal24 main
Mladi Avstralec imel srečo, da je preživel. Krokodil ga je med spanjem ugriznil v nogo in ga povlekel iz šotora.

Zgodilo se je v ponedeljek zgodaj zjutraj po lokalnem času, ko je Peter Rowsell skupaj z družino še sladko spal v šotoru. Kot navaja The Guardian, se je družina, ki je bila ta čas na ribolovu, utaborila približno petnajst metrov od obrežja reke v pokrajini Daly, na severnem delu Avstralije.

"Spal sem v mreži proti komarjem, ko sem se kar naenkrat zbudil, ker je nekaj treslo mojo desno nogo. Pogledal sem in videl tri, štiri metre dolgega krokodila," je povedal 19-letni mladenič in dodal, da je vročekrneža dvakrat ali trikrat brcnil v glavo. Žival na srečo odplazila nazaj v vodo.

Družina se je zaradi krika zbudila in odpeljali so ga v dve uri oddaljeno bolnišnico v mesto Katherine. Osebje bolnišnice je ob tem že potrdilo, da so sprejeli mladeniča, ki ga je ugriznil krokodil.

Fant je stabilen in je nekoliko pretresen, so sporočili iz bolnišnice in pojasnili,  da je utrpel nekaj ugrizov, ki pa niso življensko nevarni. 

(Foto: Shutterstock) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Ni vedel,  za kakšnega krokodila je šlo

Morski krokodili, ki se zadržujejo v bližini rečnih sistemov in vodnih kotanj, so na tropskem severu Avstralije  pogosti. Lani so jih z območja Darwina, prestolnice Severnega teritorija, odstranili več kot 250. Med njimi je bil tudi 4,25 metra dolg samec.

Lov na krokodile v Avstraliji prepovedan

Kljub nevarnostim, ki jih krokodili predstavljajo za plavalce, čolnarje in ribiče, je avstralska vlada leta 2014 zavrnila idejo o lovu na krokodile, saj naj bi obstajala nevarnost "krutega in nečloveškega" ravnanja, navaja STA

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.