Vizita za živali
4398 ogledov

Bakterije z zobnih oblog lahko preidejo v krvni obtok

Psi Epa
Ne le ljudje, tudi psi potrebujejo vsakodnevno nego zob in dlesni, sicer imajo lahko težave z zobmi in zaradi tega zelo trpijo. Bolezni ustne votline so lahko resna grožnja za zdravje vašega ljubljenca, zato je Pedigree razširil svojo ponudbo izdelkov za dentalno nego psov.

Poleg dnevne nege z DENTASTIX in napredne nege z globinskim delovanjem DENTASTIX ADVANCED je tu še NOV DENTASTIX CHEWY CHUNX, ki so ga razvili s pomočjo veterinarjev.

Pedigree | Avtor: Pedigree Pedigree

Povzroča pogosta vnetja

Problemi z zobmi in dlesnimi se začnejo z nastajanjem zobnih oblog, kremaste plasti, ki se ustvarja na zobeh zaradi vnosa hrane. Sčasoma obloge postanejo idealna podlaga za nabiranje in strjevanje mineralnih snovi na zobeh, kar povzroči nastanek zobnega kamna.

Zobni kamen je sivorjava tvorba na zobeh in dlesnih, ki s svojim delovanjem povzroča pogosta vnetja dlesni in izpadanje zob. Stanje postane še bolj resno, če upoštevamo, da razvoj bakterij v ustni votlini ne vpliva le na bolezni zob in dlesni, ampak lahko povzroči tudi bolezni celega organizma, npr. bolezni jeter, ledvic ipd.

Ime "parodontalna bolezen" označuje celo vrsto vnetnih procesov, katerih vzrok so zobne obloge, ki povzročajo bolečine v ustni votlini, halitozo, to je zadah, gingivitis (vnetje dlesni), izgubo zob in bolezni v bolj oddaljenih telesnih organih. V najbolj resnih primerih bakterije z zobnih oblog lahko preidejo v krvni obtok, dosežejo vitalne organe in jetra ter negativno vplivajo na njihovo delovanje.

Kdaj MORATE svojega ljubljenčka peljati k veterinarju?

Ko opazite naslednje znake:  

  •  zobne obloge ali kamen,
  •  zavračanje hrane, zlasti trde,
  •  neprijeten zadah iz ustne votline,
  •  čezmerno slinjenje,
  •  rdeče nabrekle dlesni ali dlesni, občutljive na dotik. 

Samo redno in pravilno ščetkanje zob vašega psa mu bo zagotovilo zdrave zobe in dlesni. Lastniki pa nanj pogosto pozabijo zaradi pomanjkanja časa ali pa so njihovi ljubljenčki preveč nestrpni in nepripravljeni na odpiranje gobčka.

Zato so proizvajalci pasje hrane razvili pripomočke, ki psom (in seveda njihovim prijateljem na dveh nogah) oljašajo vsakodnevno nego zob: posebno oblikovane in okusne palčke, ki s svojo sestavo, obliko in mehanizmom delovanja temeljito čistijo pasje zobe in dlesni ter tako izrazito zmanjšujejo možnosti za nastanek zobnega kamna.

Junij 2022 Po treh letih Vizita za živali Obkrožite ta dva datuma v juniju

Pes | Avtor: Profimedia Profimedia
Žvečilne palčke DENTASTIX s trojnim delovanjem

Pedigree Dentastix žvečilne palčke so odlična zaščita in učinkovita dopolnitev dentalne nege psov, saj klinično dokazano do 80 odstotkov zmanjšajo nabiranje zobnega kamna in oblog.

Odlične so za vsakodnevno uporabo, imajo nizko vsebnost maščob, so brez dodanega sladkorja. Ob dnevni uporabi zmanjšajte osnovni obrok vašega štirinožca do 10 odstotkov.

Napredna nega za globinsko čiščenje

Za tiste pasje gobčke, ki radi dolgo žvečijo, je sedaj tu Pedigree Dentastix ADVANCED. Njegova prednost je, da traja dolgo in ponuja globinsko čiščenje. Priporočena uporaba je dvakrat tedensko, vsebuje nizko vsebnost maščob.

Pedigree Dentastix ADVANCED znanstveno dokazano zmanjšuje nabiranje zobnega kamna na dlesni.

CHEWY CHUNX – v sodelovanju z veterinarji

Za trenutke, ko želite svojega kosmatinca nagraditi in obenem podpreti zdravje njegovih zob in dlesni, je sedaj tu novi Pedigree Chewy Chunx.

Prednost teh priboljškov je, da so dovolj majhni, da omogočajo pogosto nagrajevanje. Med žvečenjem se premikajo po gobčku in tako dosežejo vse kotičke ustne votline. Imajo razširjeno in zračno teksturo z luknjicami, v katere se zobje ugreznejo. Tudi ti koristni priboljški imajo nizko vsebnost maščob in so brez dodanega sladkorja ter umetnih barvil in arom, oblikovani pa so v edinstveno in preizkušeno obliko X.