Vizita za živali
31 ogledov

Dobrodelni koncert za zapuščene živali

Floxy DPMŽ Koroške
Na Koroškem še vedno pogrešajo tudi zavetišče za zapuščene živali.

Društvo proti mučenju živali (DPMŽ) Koroške prireja drugi dobrodelni koncert za zapuščene živali Koroške. “Poleg počastitve svetovnega dneva živali, 4. oktobra, želimo s koncertom ljudi osveščati o pereči problematiki zapuščenih živali na Koroškem,” pravijo.

V rdeči barvi 

Letos bo prireditev v barvi rdeče, ki ponazarja alarmantno stanje, saj na Koroškem še vedno ni zavetišča za zapuščene živali, na drugi strani pa rdeča ponazarja srčnost, ki je nujno potrebna v borbi za trpeče in neme. Vstopnina bo pet evrov. Več informacij tukaj.

Koncert DPMŽ Koroške  | Avtor: DPMŽ Koroške DPMŽ Koroške

 

Največja problematika - nikogaršnje mačke

Društvo proti mučenju živali Koroške sicer deluje že od leta 2001, od tedaj pa dnevno sprejemajo prijave o zapuščenih živalih, pogosto dobijo tudi prijave o zanemarjanju rejnih živali, neprimernem nakladanju in prevozih živali. Odzivni so tudi, ko rabijo pomoč prostoživeče živali.

"Največjo problematiko še vedno predstavljajo nikogaršnje mačke, ki so absolutno produkt neodgovornih, nemarnih ljudi, veliko pa pripomorejo drage veterinarske storitve in kriza v kateri smo, predvsem kriza vrednot," opozarjajo. Mucke, ki jih najdejo in oddajajo redno objavljajo na njihovi Facebook strani. Na fotografiji zgoraj je Floxy, ki išče dom.

Milo | Avtor: DPMŽ Koroške DPMŽ Koroške
Pri psih zaznavajo največ problemov zaradi še vedno velikega odstotka neregistriranih psov, kar pomeni, da niso cepljeni in čipirani, kar bi po zakonu morali biti. Pogoste so ponavljajoče brejosti psic pri neodgovornih lastnikih.

"Problem nam predstavljajo še povratniki, ki za živali niso sposobni skrbeti, a si jih vedno znova dobijo," opisujejo. 

V zadnjih letih veliko pomoči namenijo tudi lastniškim živalim in njihovim skrbnikom, saj so časi hudi in ljudje velikokrat ne zmorejo sami plačevati celotne veterinarske oskrbe za živali. Ker je njihovo delo odvisno tudi od finančnih sredstev, jim lahko pomagate tudi z obiskom dobrodelnega koncerta, lahko postanete njihov član, pomagate s prostovoljnimi prispevki, kupite njihov koledar in tako dalje.  

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.