Vizita za živali > Festival
282 ogledov

Bliža se največji dogodek za ljubitelje živali pri nas

Pes in otrok Profimedias
Gre za dobrodelen in brezplačen dogodek, kjer lahko naši najmlajši prvič jahajo konja, se dotaknejo kače ali ljubkega piščančka.

Domžale bodo kmalu gostile največji dogodek za ljubitelje živali pri nas  - Festival za ljubitelje živali. Cilj dogodka je predvsem odgovorno skrbništvo živali, saj na njem otroci in odrasli spoznajo veliko novega o živalih ter njihovi negi.

Gre za dobrodelen in brezplačen dogodek, kjer lahko naši najmlajši prvič jahajo konja, se dotaknejo kače ali ljubkega piščančka. Predstavile se bodo številne terapevtske živali, od kokoške, pujska, ježka, činčile in dihurčkov, spoznali boste mnoge pasme psov in pasje discipline, konji nam bodo predstavili dresuro, videli boste tudi ptice, ovce, živali z biotehniške fakultete, kače, kuščarje ter velike insekte.

Za otroke

Dogodek je namenjen predvsem družinam z otroki, saj je večina vsebin namenjenih prav njim. Otroci se bodo družili s terapevtskimi živalmi, jih božali in v živo spoznali njihov blagodejen vpliv.

Člani društva ljubiteljev eksotičnih živali iz Bioexo nam bodo predstavili kače, kuščarje in insekte ter otroke poučili o negi in skrbi zanje. Otroci bodo lahko jahali velike športne konje, občudovali piščančke, kokoške in kunce z Biotehniške fakultete, spoznali vestne vzreditelje ptic in njihove majhne ter velike ptice in dihurčke iz dobrodelnega društva Zverinice.

O vestnem ravnanju z živalmi in o posvojitvah brezdomnih živali vas bodo podučila dobrodelna društva, psi bodo pokazali kako pametni, zvesti in vsestranski so. Predstavili se bodo v sklopu terapevtskega dela, pasje šole, Agilityja, Obedienca, pokazali nam bodo pasje trikce, videli bomo službene pse, pravega pastirskega psa in njegove ovčke ter še in še. Cel dan se bo odvijala tudi tekma v delu z nosom, ki bo dodatno popestrila dogajanje. 

Konj | Avtor: Profimedias Profimedias
Otroci bodo imeli na voljo še mnoge zabavne vsebine, med drugim jih bodo umetniki učili obdelave kamna, na voljo bo brezplačno fotorafiranje, lov na zaklad, dogodek bo tudi gurmansko obarvan. Na info točki Opla, kjer bodo na ogled tudi njihovi avtomobili, se bodo otroci preizkusili v pravilnem privezovanju kužka, na stojnici Argeta Junior pa jih čaka izobraževalni poligon.

Za pse in njihove skrbnike

Posebno pozornost bomo namenili psom, deležni bodo brezplačne pasje degustacije raznovrstnih prehranskih dopolnil, priboljškov in pasje hrane. V živo se boste lahko posvetovali z veterinarji, strokovnjaki jim bodo brezplačno strigli kremplje, čistili ušesa, pokazali, kako čistimo analne vrečke in podobno. Udeležili se boste lahko tudi brezplačne delavnice o masaži psov. 

Preizkusili boste zanimive pasje discipline, morda boste prav na Festivalu za ljubitelje živali ugotovili, da je vaš pes naravni talent v preskakovanju ovir, v slalomu ali Obediencu. Z bogato prodajno ponudbo boste lahko dodobra opremili vaš pasji kotiček, na Oplovi info točki pa bodo lahko iz prve roke preizkusili, ali jim je kakšen od njihovih novih avtomobilov pisan na kožo.

Festival za ljubitelje živali bo 11. junija med 9.00 in 16.00 v Češminovem parku v Domžalah. V primeru slabega vremena bomo dogodek premaknili na 18. junij. VSTOP BO PROST.

Program Festivala za ljubitelje živali

Na posameznih točkah dogodka bo ves čas pestro dogajanje, med drugim boste med 10.00 in 14.00 videli tudi tekmo psov v delu z nosom. Na Oplovi info točki boste lahko spili odlično kavo in spoznali prednosti njihovih avtomobilov, na dogodku se bodo sprehajale hostese Pedigreeja in Whiskasa, ki bodo delile brezplačne vzorčke za vaše kosmatince.

Ob 10.00, 11.30, 13.00, 14.30 bodo na stojnici Veterine Noe imeli prikaz nudenja prve pomoči za psa. 

Na osrednjem prizorišču boste videli:

9.30 - Odprtje dogodka s strani župana občine Domžale Tonija Dragarja, predstavitev velike pasje ute PAPY in društva HRTJI SVET
9.40 - OPEL in Mr.Pet - za varen prevoz živali - prikaz in predstavitev
10.00 - Predstavitev in prikaz kinološke discipline Agility
10.30 - Predstavitev naše edine avtohtone pasme psa - kraških ovčarjev
10.45 - Kako nudimo psu prvo pomoč - delavnica z veterinarko
11.00 - Brezplačna delavnica masaže psov s terapevtko za živali
11.20 - Dresura s konji
11.40 - Predstavitev čudovitih pasem psov
12.05 - OPEL in Mr.Pet - za varen prevoz živali - prikaz in predstavitev
12.15 - Šolanje psov
13.00 - Obedience
13.15 - Intervjuji s strokovnjaki (istočasno s prikazom šolanja psov)
14.00 - Agility
14.30 - Predstavitev s konji
14.45 - Predstavitev čudovitih pasem psov

Kako do prizorišča

Ker se Češminov park nahaja v središču Domžal, lahko domačini do dogodka pridejo peš. Vsem, ki se boste v Domžale pripeljali z avtom, pa svetujemo, da parkirate na velikem makadamskem parkirišču pri supermarketu Tuš in Zdravstvenem domu (Ulica Matije Tomca, 46°08'22.0"N 14°35'45.5"E). Od dogodka je parkirišče oddaljeno le pet minut počasne hoje.

V Domžalah je na voljo več manjših brezplačnih parkirišč, brezplačne so tudi modre cone, ki v nedeljo ne bodo časovno omejene. Nikar pa ne parkirajte tam, kjer to ni dovoljeno. Inšpektorji ne bodo počivali, čeprav bo nedelja. Parkirišč bo za vse dovolj, manjša parkirišča tik ob Češminovem parku pa bodo namenjena sodelujočim na sejmu. Poskrbeli bomo tudi za usmerjevalne table.

Vsi psi na dogodku morajo biti na povodcih, s seboj imejte tudi potni list z veljavnim cepljenjem. 

anja.scuka@zurnal24.si