Vizita za živali > Festival
92 ogledov

Informacije za obiskovalce Sejma za ljubitelje živali

Pes in otrok Profimedias
Cene vstopnic, program, možnost parkiranja, ponudba hrane, animacije za najmlajše ....

V nedeljo 13. septembra se bo v Češminovem parku v Domžalah zbrala množica ljubiteljev živali. Med 8.30 in 18.30 uro se bo dogajalo toliko zanimivih stvari, da bi bilo Sejem za ljubitelje malih živali škoda zamuditi.

Kje parkirati

Ker se Češminov park nahaja ob središču Domžal, lahko domačini do dogodka pridejo peš. Vreme bo idealno za gibanje na svežem zraku.

Vsem, ki se boste v Domžale pripeljali z avtom, pa svetujemo, da parkirate na velikem makadamskem parkirišču pri supermarketu Tuš in Zdravstvenem domu (Ulica Matije Tomca, 46°08'22.0"N 14°35'45.5"E). Od dogodka je parkirišče oddaljeno le pet minut počasne hoje.

Lahko se odoločite tudi za parkitišče ob Stadionu Domžale (Kopališka cesta, 46°08'05.5"N 14°36'03.2"E), ki je od Češminovega parka oddaljen dve minuti dlje kot parkirišče pri Tušu.

Parkirišče - Sejem za ljubitelje živali | Avtor: SLŽ SLŽ
V Domžalah je na voljo več manjših brezplačnih parkirišč, brezplačne so tudi modre cone, ki v nedeljo ne bodo časovno omejene. Nikar pa ne parkirajte tam, kjer to ni dovoljeno. Inšpektorji ne bodo počivali, čeprav bo nedelja. Parkirišč bo za vse dovolj, manjša parkirišča tik ob Češminovem parku pa bodo namenjena sodelujočim na sejmu. Poskrbeli bomo tudi za usmerjevalne table.

Prinesite potrdilo o cepljenju

Socializiranim in prijaznim psom je vstop na Sejem za ljubitelje živali dovoljen. Nujno pa morajo biti vsi psi redno cepljeni proti steklini, s seboj morate imeti dokazilo o cepljenju, ki ga imajo v potnem listu. Brez potrdila vstop vašim kužkom ne bo dovoljen.

Ob vhodu boste dobili tudi vrečko za pobiranje morebitnih iztrebkov. Na Sejmu za ljubitelje živali je pobiranje iztrebkov obvezno. 

Sejem, ki seveda ne bo samo sejem, je namenjen ljubiteljem živali, zato živali ne bomo vznemirjali. Prepovedano jih bo hraniti in se jih dotikati brez dovoljenja skrbnikov. Če bomo na sejem prišli s psom, poskrbimo, da ta ne skače v druge pse, čeprav bi se le igral. Na sejmu bodo namreč psi pomočniki, terapevtski psi in drugi delovni psi.

Hrana in pijača

Nikar ne razmišljajte o kuhanju nedeljskega kosila, saj bo tam dovolj hrane za vse. Privoščili si boste lahko hot dog, pleskavice in čevapčiče, sir na žaru, zelenjavo na žaru in ocvrt krompirček. Poskusili boste lahko zamrznjen jogurt, presne tortice in smutije, ne bodo manjkale niti kokice, sladoled, sladka pena in krofi. Okrepili se boste lahko s številnimi toplimi napitki in osvežilno pijačo.

Kaj nas čaka

Težko je na kratko opisati, kaj vse nas čaka, zato bomo le strnili nekaj vsebine. Ves čas sejma boste lahko spoznavali kače, kuščarje in insekte, ki jih bodo pripeljali člani Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo. Očarani boste nad konji Konjeniškega kluba Gibanje in nad živalmi s kmetije, ki jih bodo pripeljali z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

Iz podjetja Opel nam bodo predstavili svoje nove avtomobile in nas na poučen način naučili, kako varno ter udobno na pot s štirinožcem. Pojasnili nam bodo tudi, kateri načini so najvarnejši ter kakšna so zakonska določila pri prevozu živali.

Spoznali boste vestne gojitelje ptic iz Društva Lišček Kranj, s svojimi pticami pa se nam bo pridružil tudi član Društva za varstvo in vzgojo ptic Domžale.

Svoje aktivnosti znotraj Eko šole in šolskega sklada bo predstavila OŠ Domžale, ki nam je za namen sejma posodila del svojega zemljišča. Nikar ne zamudite pestre izbire, ki vam jo bodo ponujale stojnice in ne pozabite na bogat dobrodelni srečolov.

S srečolovom bomo zbirali sredstva za prvega psa pomočnika za avtista v Sloveniji, ki ga bomo spoznali ob slovesnem zaključku ob 16.30. Tedaj bosta med drugim spregovorila tudi častni pokrovitelj projekta in direktor Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Janez Posedi ter sekretarka Zveze prjateljev mladine Ljubljana Moste – Polje Anita Ogulin. Spregovorila bosta tudi predsednik Kinološke zveze Slovenije Egon Dolenc in odgovorni urednik portala Žurnal24.si Matej Košir

Že v dopoldanskem času nas bo posdravil župan Občine Domžale Toni Dragar, pridružili se nam bosta tudi podžupanja Jana Miklavčič in podžupanja Renata Kosec.

Predviden program na osrednjem dogajanju

9.30 prikaz društva Srce za bulle
10.00 uvodni pozdrav župana Občine Domžale Tonija Dragarja, sledi presenečenje
10.30 prikaz pravilnega in varnega prevoza psov - Opel
11.00 Prikaz društva CANIS - Psi pomočniki
11.30 Prikaz društva Srce za bulle
13.00 prikaz prevoza psov - Opel
14.00 predstavitev Ustavimo pasje borbe
15.00 prikaz društva CANIS - Psi pomočniki
15.30 Prikaz društva Srce za bulle
16.30 Svečan zaključek projekta s predajo psa pomočnika za avtista Zvezi prijateljev mladine.
17.00 prikaz varnega prevoza psov - Opel

Delavnica: 12.00 - 14.00 Izdelovanje pasjih ovratnic - EvilEve
Delavnica: 14.00 Izdelovanje krem za pasje tačke – Zeliščni vrt Cvetka

Skica - osrednji del | Avtor: SLŽ SLŽ

 

 Kinološki dan 

V sklopu Sejma za ljubitelje živali bo tudi prvi Kinološki dan, kjer bo dogajanje ves čas pestro in zanimivo. Med 11.00 in 15.40 se bo predstavilo kar 29 različnih pasem, na ostalih petih prizoriščih pa boste spoznali razne discipline, stopnje šolanja, službene pse in druge delovne pse.

Spored za največje prizorišče 

10.30 delo policijskega psa
11.30 mala šola KD Domžale
12.30 IPO program, BBH KD Kamnik
14.30 mala šola KD Kamnik
16.00 Delovni test za prinašalce
 

Del za agility

10.00 KD Domžale
13.30 KD Kamnik
15.00 ŠKD Krim

Del za reševalne pse in trikce

9.30 reševalci ŠKD Krim
14.00 trikci ŠKD Krim
15.30 reševalci KD Domžale 

Del za terapevtske pse

9.00-12.00 Ambasadorji nasmeha
14.00-17.00 Tačke pomagačke
13.00 in ob 17.30 Brez strahu pred psom

Del za RO in Flyball

9.00 ŠKD Krim
11.30 KD Kamnik
13.30 Flyball
14.00 ŠKD Krim