Vizita za živali > Festival
12360 ogledov

Lastniki so ga obupano iskali, tako se je končalo

pes Profimedia
Kuža je imel srečo, da ga je slišala sprehajalka ...

V petek zjutraj so gasilci iz Milj dobili klic z glavne gasilske postaje, da je mimoidoča, ki se je sprehajala pri Naselju sv. Roka, zaslišala lajanje med skalami ob morju, piše Primorski dnevnik. Ko so prišli na kraj dogodka, so gasilci opazili psa srednje velikosti v vodi, ki je bil prestrašen in ni mogel sam nazaj na obalo.

"Ko so ga potegnili iz nje, so opazili, da je šibek in podhlajen. Psa so nato peljali v center Enpa v Ulico Marchesetti, da bi ga takoj oskrbeli. Tam so preko mikročipa ugotovili, kdo so njegovi lastniki, ki so ga obupano iskali že od zgodnjega jutra," še pišejo. Na srečo se je tako za psa kot njegove obupane skrbnike vse srečno končalo. 

Fotografija je simbolična. 

 

Številne nevarnosti tudi za pse

Skrbniki psov imajo svoje kosmatince pogosto za superjunake, ki naj bi znali sami preceniti nevarnost. Žal temu ni tako, predvsem če gre za zelo mlade ali zelo stare pse. Pri zelo starih psih, ki morda že slabše vidijo in slišijo se lahko kaj hitro zgodi, da zaidejo s poti in se izgubijo. Zatavajo lahko celo iz svojega dvorišča in ne znajo domov.

Žal se psi pogosto zapodijo v vodo, tudi če je to deroča reka, ki jih odnese s seboj. Prav tako so zelo nevarni prepadi v hribih in gorah, saj je tam svoje življenje izgubil že marsikateri kuža.

Pes | Avtor: Profimedia Profimedia

Seveda v toplejšem delu leta nikakor ne smete pozabiti na smrtno nevarno vročino. Psa res nikoli ne puščajte zaprtega na balkonih in terasah, kjer se lahko temperatura dvigne do ubijalskih stopinj. Da psa nikoli ne puščamo v avtu, pa ve že čisto vsak. Prav tako je potrebno poskrbeti za higieno psa in redno česanje, saj ima dlaka tudi izolativno vlogo in se pes z njeno pomočjo hladi – a le, če je pravilno negovana.

Festival za ljubitelje živali 

Še več koristnih informaciji o odgovornem skrbništvu živali, boste dobili na našem velikem dogodku: Festivalu za ljubitelje živali, ki bo 4. junija v Novi Gorici. Več o dogodku v spodnjem prispevku.  

Junij 2022 Po treh letih Vizita za živali Obkrožite ta dva datuma v juniju
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice