Vizita za živali > Festival
35 ogledov

Mikrofon zamenjala za oblikovanje

EvilEve EvilEve
Na Sejmu za ljubitelje živali, ki bo v nedeljo, nas bo s svojimi unikatnimi izdelki obiskala tudi Eva Breznikar z novo kolekcijo usnjenih ovratnic za kužke EvilEve, ne bodo pa manjkali niti njeni modni dodatki. Za vas je pripravila tudi ekskluzivno delavnico izdelovanja pasjih ovratnic.

Evo Breznikar smo dolga leta poznali kot glasbenico, predvsem pevko, tolkalistko in avtorico besedil - sodelovala je pri številnih glasbenih projektih od Makeup2, The Stroj, do Laibach in EvilEve. v zadnjem času pa je mikrofon in bonarske palčke popolnoma postavila v kot, se v celoti posvetila usnju in se predstavila izključno kot oblikovalka unikatnih modnih dodatkov pod imenom EvilEve.

S svojimi izdelki se bo predstavila tudi na Sejmu za ljubitelje živali, ki bo v nedeljo, 13. septembra v Domžalah. Samo za sejem pa je pripravila delavnico izdelovanja njenih čudovtih ovratnic. “Naj povem, da bo to prva in ekskluzivna  takšna delavnica v moji režiji,” pravi.

Okrasne ovratnice

Pod njenim vodstvom bodo na sejmu od 12.00 do 14.00 štirje izbrani kandidati sami izdelali ovratnico za kužka in sicer po tehnologiji, pri kateri ne bodo potrebovali strojev.

“Delali bomo iz naravnega materiala, ki je psom prijazen - usnja. Ovratnice bodo okrasene z lepimi netki, zaponka bo namescena za dodatno regulacijo velikosti posamezne ovratnice, vse skupaj pa bomo seveda obogatili z obvezno rinčico - varjenim obročem, tako da bodo ovratnice primerne tudi za močnejse kužke,” je opisala.

Za brezplačno delavnico sta prosti le še dve mesti, prijavite se lahko na info@evileve.si.

Za drzne in preproste kombinacije

Eva Breznikar je svoje usnjene modne dodatke pred tremi leti najprej predstavila v Miamiju v Ameriki, v zadnjih dveh letih pa smo jo lahko velikokrat zasledili tudi na domačih rokodelskih sejmih. Že predlani je bila med številnimi prijavljenimi izbrana med 20 rokodelcev s certifikatom kakovosti, ki so Slovenijo zastopali na največjem rokodelskem sejmu na svetu, v italijanskem Milanu.

Jeseni 2014 se je uradno predstavila tudi v Ljubljani, kjer je na dogodku Designed in Slovenia pod okriljem elitnega butika Malloni skupaj z uveljavljenimi oblikovalci Matevžem Faganelom, Tanjo Zorn in Sofio Nogara predstavila kolekcijo za jesen in zimo. Po predstavitvi v prestolnici je novembra lani sledila še predstavitev druge kolekcije v ZDA.

"Nekateri modni dodatki EvilEve so bolj za tiste drzne, ki si upajo, in so precej odštekani, drugi so takšni, da jih z veseljem nosijo in kombinirajo tudi tisti, ki so najraje v jeansu oziroma preprostih oblačilih," pravi Eva Breznikar. Za vsak okus se nekaj najde, imajo pa vsi izdelki rdečo nit in že na prvi pogled izdajajo močno osebno noto.

Ovratnice za kužke in mucke 

Modne dodatke Eva rada oblikuje tako, da jih je mogoče nositi na več načinov, njeno glavno vodilo pa je uporabnost in udobje posameznega izdelka.

Kot oblikovalka in ustvarjalka se redno udeležuje uveljavljenih rokodelskih sejmov, poznanih pod imenom Artish in Artmarket, po odprtju lastnega butika na Židovski ulici 3 v Ljubljani pa se je letos maja predstavila še s kolekcijo usnjenih ovratnic za kužke in mucke pod imenom PetJetSet by EvilEve.

Decembra ponovno odhaja na največji rokodelski sejem na svetu v italijanski Milano, kjer bo skupaj z devetimi rokodelci zastopala Slovenijo.

anja.scuka@zurnal24.si