Vizita za živali > Festival
116 ogledov

Pravljična uta za nežnega hrta

Festival za ljubitelje živali Kjara Kocbek
Na Festivalu za ljubitelje živali smo poskrbeli tudi za vaše kosmatince, jim pripravili brezplačno degustacijo, striženje krempljev, delavnice in veliaknsko pasjo uto.

Pasja pekarna PAPY se je z velikim veseljem odzvala na idejo Žurnala24.si, da naredi največjo pasjo uto iz pasjega piškota, ki so jo pripeljali na Festival za ljubitelje živali.

Psi so bili nad pravjično in okusno uto navdušeni, njihovi skrbniki pa so lahko v zameno za donacijo domov odnesli okusen košček. Nekateri psi so pasjo uto poskusili že na festivalu. 

PAPY piškotna pasja uta je bila izdelana iz naravnih PAPY pasjih piškotov, ter okrašena z zdravim pasjim čokoladnim prelivom narejenim iz rožičeve moke ter pasjega kokosa. Uta je bila res tako velika, da je lahko v svoje okrilje sprejela skoraj vsakega kužka, tudi tiste malo večjih pasem.

Tako kot PAPY pasji piškotki, je bila tudi ta pasja uta izdelana iz pasjim želodčkom prijaznih - naravnih surovin. Sestavni deli PAPY piškotne pasje ute, niso vsebovali sladkorja, soli, raznih konzervansov in ojačevalcev okusa, izdelani so bili iz prvovrstnih surovin iz prehranske verige ljudi.

Izkupiček donacij je bil v celoti namenjen društvu Hrtji svet, ki skrbi za zavržene in odslužene hrte. Nas pa je posebej ganila zgodba nežnega Guindille, ki že 15 mesecev čaka na topel dom.

Tudi donacija z zdravo hrano 

Društvu Hrtji svet je podjetje Nutrikan na Festivalu za ljubitelje živali podarilo tudi hladno stiskane pelete in paket novih izdelkov Farm Food, ki imajo enake hranilne vrednosti kot popoln obrok s surovim mesom.

“Vsi izdelki so naravni, zdravi in celostni, skratka narejeni iz sestavin, iz katerih si svoje obroke pripravlja tudi človek. Hladno stiskani peleti in pa popolni obroki iz surovega, rahlo dušenega mesa v embalaži s kontrolirano atmosfero, ki je bostojna brez hladilnika pa predstavljata idealno in praktično rešitev za vse, ki se navdušujejo nad naravno in surovo hrano,” so pojasnili v Nutrikanu.  

Brezplačna degustacija za pse

Festival za ljubitelje živeli, kjer smo obiskovalce seznanili z odgovornim skrbništvom živeli, je navdušil obiskovalce in njihove štirinožne spremljevalce. Prav zanje smo organizirali brezplačno degustacijo za pse.

Festival za ljubitelje živali | Avtor: Kjara Kocbek Kjara Kocbek

Na stojnici Žurnala24.si so lahko pasji skrbniki prejeli zemljevidek s točkami za brezplačno degustacijo pasje hrane, priboljškov in prehranskih dopolnil.

Kužki so se posladkali na stojnici Pasji.net z malo obdelano hrano Pure, na stojnici Natures menu s surovo hrano Natures menu, na info točki Mr Pet z okusno hrano 4Pet, z vrhunsko hrano so se “posladkali” tudi na stojnici Zoohit.

Na info točki GL DESIGN in Naravno zdrav pes so lahko obliznili Pasji kokos, pri Nutrikanu so jih čakali z naravno hrano za pse, na stojnici Chicopee so preizkusili njihovo vrhunsko hrano. Ustavili ste se tudi pri Comford dog plus, kjer je bila na voljo hrana Champ in Ropodog, posladkali so se tudi na stojnici Najbolj pasje trgovine v Šiški, ŠAPA.

Odlično pokušino so pripravili tudi pri Pasji hiši Bellevue, ki je imela tam pravi pasji vrtec.

Na stojnici DoTerra eterična olja so obikovalci lahko preizkusili naravne repelente, ki so primerni tako za pse kot skrbnike. Na stojnici Zeliščnega vrta Cvetka so poskrbeli za poletno nego tačk, na stojnici pasjega salona Lapka pa so brezplačno strigli kremplje.

Na dogodku so se ves čas sprehajale tudi simpatične hostese, ki so med mačjimi in pasjimi skrbniki delile brezplačno vzorce Dentastix, žvečljive palice, ki pripomorejo k higieni in s tem zdravju pasjih dlesni in zob. Delile so tudi vzorce mokre hrane Whiskas za mačke v porcijskih vrečkah, tako da se je našlo nekaj tudi za mačje skrbnike.

Psi so lahko na festivalu spoznali številne pasje discipline, skrbniki s kužki so se lahko udeležili delavnice o masaži psov, ki jo je vodila priznana terapevtka za živali Breda Kralj.

Festival za ljubitelje živali | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Na stojnici Veterine Noe pa so obiskovalci spoznali vse o nevarnih zajedalcih in o prvi pomoči za psa.