Vizita za živali > Festival
171 ogledov

Predstavili bosta dresurno jahanje

Konjeniški klub Gibanje Konjeniški klub Gibanje
Uspešni tekmovalki Ula Kos in Živa Hrovat bosta predstavili dresurno jahanje in imeli s svojimi konjički pravi dresurni nastop.

"Otroci v našem klubu spoznavajo konje že več kot deset let, se učijo dela z njimi in pri tem predvsem odgovornosti in neodvisnosti," pojasnjujejo v Konjeniškem Klubu Gibanje. V tem duhu so pripravili tudi zabaven program za Festival za ljubitelje živali, ki bo v nedeljo 11. junija v Češminovem parku v Domžalah. 

"Otroci se bodo lahko preizkusili v jahanju konjičkov, naši uspešni tekmovalki Ula Kos in Živa Hrovat bosta predstavili dresurno jahanje in imeli s svojimi konjički pravi dresurni nastop," so napovedali. Njihova predstavitev bo na osrednjem dogodku ob 11.20 in 14.30 uri.

Preizkusili bodo lahko sami

"Naše animatorke, inštruktorice, pa tudi naše učenke bodo predstavile način dela s konji in nego konja, pravilno krtačenje in sedlanje, česanje grive in repa, kar bodo otroci lahko preizkusili tudi sami," pravijo. Konje bodo tudi hranili in ob hudi vročini kopali. Če bodo konjički umirjeni in razpoloženi, jih bodo okrasili in pripravili za razstavo.

Za najmlajše imajo pripravljene razne pobarvanke na temo konjičkov, tako bodo lahko ustvarjali in risali, najlepše bodo objavljene in nagrajene. Udeležencem ponujajo tudi popuste pri njihovih poletnih taborih s konjički. 

"Priporočena starost otrok je od treh do 16 let. Naše animatorke in inštruktorice bodo z otroci ves čas, tako bomo aktivnosti prilagajali tudi posamezniku in starosti otroka," dodajajo. 

Festival za ljubitelje živali bo 11. junija med 9.00 in 16.00 v Češminovem parku v Domžalah. V primeru slabega vremena bomo dogodek premaknili na 18. junij. VSTOP BO PROST.

Program Festivala za ljubitelje živali

Na posameznih točkah dogodka bo ves čas pestro dogajanje, med drugim boste med 10.00 in 14.00 videli tudi tekmo psov v delu z nosom.

Ob 10.00, 11.30, 13.00, 14.30 bodo na stojnici Veterine Noe imeli prikaz nudenja prve pomoči za psa. 

Na osrednjem prizorišču boste videli:

9.30 - Odprtje dogodka s strani župana občine Domžale Tonija Dragarja, predstavitev velike pasje ute PAPY in društva HRTJI SVET
9.40 - OPEL in Mr.Pet - za varen prevoz živali - prikaz in predstavitev
10.00 - Predstavitev in prikaz kinološke discipline Agility
10.30 - Predstavitev naše edine avtohtone pasme psa - kraških ovčarjev
10.45 - Kako nudimo psu prvo pomoč - delavnica z veterinarko
11.00 - Brezplačna delavnica masaže psov s terapevtko za živali
11.20 - Dresura s konji 
11.40 - Predstavitev čudovitih pasem psov
12.05 - OPEL in Mr.Pet - za varen prevoz živali - prikaz in predstavitev
12.15 - Šolanje psov
12.45 - Obedience
13.00 - Trikci in rally obedience
13.15 - Intervjuji s strokovnjaki (istočasno s prikazom šolanja psov)
14.00 - Agility
14.30 - Predstavitev s konji
14.45 - Predstavitev čudovitih pasem psov

Kako do prizorišča

Ker se Češminov park nahaja v središču Domžal, lahko domačini do dogodka pridejo peš. Vsem, ki se boste v Domžale pripeljali z avtom, pa svetujemo, da parkirate na velikem makadamskem parkirišču pri supermarketu Tuš in Zdravstvenem domu (Ulica Matije Tomca, 46°08'22.0"N 14°35'45.5"E). Od dogodka je parkirišče oddaljeno le pet minut počasne hoje.

V Domžalah je na voljo več manjših brezplačnih parkirišč, brezplačne so tudi modre cone, ki v nedeljo ne bodo časovno omejene. Nikar pa ne parkirajte tam, kjer to ni dovoljeno. Inšpektorji ne bodo počivali, čeprav bo nedelja. Parkirišč bo za vse dovolj, manjša parkirišča tik ob Češminovem parku pa bodo namenjena sodelujočim na sejmu. Poskrbeli bomo tudi za usmerjevalne table.

Vsi psi na dogodku morajo biti na povodcih, s seboj imejte tudi potni list z veljavnim cepljenjem.