Vizita za živali > Festival
15 ogledov

Srečali boste Ambasadorje nasmeha

Ambasadorji nasmeha Ambasadorji nasmeha
Kamorkoli pridejo, želijo vzbuditi nasmeh na obrazu, pa čeprav le za trenutek.

Na Sejmu za ljubitelje živali nas bodo obiskali tudi člani Slovenskega društva za terapijo s pomočjo živali, Ambasadorji nasmeha.

Gre za prvo slovensko društvo za terapijo s pomočjo živali, saj delujejo že enajst let, njihove vrste pa poleg psov sestavljajo tudi mačke, kunci, miniaturni ameriški konji in kokoška. Vedno pa so veseli tudi novih živalskih vrst.

Čeprav le za trenutek 

“Ime Ambasadorji nasmeha najbolje predstavi naše poslanstvo - kamorkoli pridemo, želimo vzbuditi nasmeh na obrazu, pa čeprav le za trenutek, saj ga v ozadju večkrat spremlja huda bolečina, žalost in osamljenost,” opisujejo.

Na sejmu bodo predstavili svojo dejavnost, prišli pa bodo predvsem s kužki, ki lažje prenašajo večje množice. Pokazali bodo, kako lahko hitro narišejo nasmehe na obraze in tudi kako preganjajo strah pred psi.

“Zavedamo se odgovornosti, ki jo nosimo, zato so naši pari, tako psi terapevti kot vodniki, preverjeni: par mora opraviti poseben preizkus, terapevtski pes pa je vsako leto zdravstveno pregledan in testiran na naših preverjanjih aktivnih članov,” pojasnjujejo. Tudi to je razlog za njihovo uspešno delovanje v ustanovah kot so OŠ Jela Janežica, CIRIUS Kamnik, Psihiatrična klinika Ljubljana, OŠ Janka Kersnika Brdo, OŠ Vide Pregarc, Zavod za slepo in slabovidno mladino Ljubljana, in tako dalje.

Organizirajo tudi izobraževalne seminarje, strokovna predavanjapredstavitvene obiske v ustanovah z namenom širjenja in zagotavljanja kvalitetne terapije in aktivnosti s pomočjo živali v Sloveniji.

Njihov cilj je doseči, da se terapija in aktivnosti s pomočjo živali ustalijo in izvajajo kot priznana oblika pomoči v zdravstvu, šolstvu in na drugih primernih področjih.

Sejem za ljubitelje živali bo v soboto, 5. septembra v Češminovem parku v Domžalah. V primeru slabega vremena bo prestavljen na nedeljo 13. septembra. Več o sejmu tukaj.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.