Vizita za živali > Festival
1944 ogledov

Zaradi stiske bernskemu planšarju Leonu iščejo nov dom

bernski planšar Leon
1/4
osebni arhiv
Žal ga njegova lastnika ne moreta več imeti.

"S težkim srcem pišem te besede. S fantom sva pristala v situaciji, zaradi katere potrebujeva pomoč,“ je zapisala bralka, lastnica bernskega planšarja Leona. Pred tremi leti sta bila s fantom primorana se izseliti iz hiše, ki sta jo želela odkupiti, saj so se lastniki odločili, da hiše ne bodo prodali.

bernski planšar Leon | Avtor: osebni arhiv osebni arhiv
In takrat se je njuno življenje obrnilo na glavo. Iskala sta dom, kjer bi lahko stanovala skupaj s svojima dvema kužkoma (zlato prinašalko in brnskim planšarjem Leonom) ter tremi mački. Iskala sta dom, kjer bi bili njuni kosmatinci dobrodošli, a zaman. "Žal normalnega, urejenega bivališča nisva našla, zato sva se preselila v majhno hiško brez vodovoda in kupom drugim težav. Plesen je le ena od njih,“ je povedala in dodala, da sta kmalu začela z iskanjem novega doma, a sreče nista imela. "Težava se pojavi, saj zaradi psa ne dobiva stanovanja, hiše pa si ne moreva privoščiti. Trenutno sva v hiški, ki nima parcele in je kuža sam po več kot 10 ur na dan, zaprt v veži. Privoščiva mu boljše življenje, zato mu iščeva vsaj začasni dom, dokler si ne urediva življenja."

Leon je bil februarja star šest let in je kastriran. Kot je povedala trenutna lastnica, je izredno živahen, hiperaktiven in igriv. Ker je bil kot majhen kuža napaden, ima težave z agresijo do drugih psov. Je pa Leon sicer zelo dober čuvaj in ni tipični bernski planšar: "Leon ne spada med lenobne pse, izredno obožuje vodo in plavanje. Ker je tako živahen, mu privoščiva dom, kjer bi bil lahko zunaj, saj mu midva tega trenutno ne moreva omogočiti. Če nama lahko kakorkoli pomagate – vsaj z začasno namestitvijo – bova neizmerno hvaležna.“

KONTAKT:

  • Simona: simona.zugman@gmail.com (068 600 827)
  • Damir: damirjuretic@gmail.com (040 343 513)