Vizita za živali > Festival
174 ogledov

Zato morate jutri v Domžale

Konj Profimedias
Videli bomo ogromno pasjo uto iz piškota, službene in terapevtske živali, ovčke, konje, številne pasje in mačje pasme, ptice, kače, kuščarje, marljive čebele, ptičje pajke, številne poligone, delavnice in predstavitvene ter prodajne stojnice.

Jutri bodo Domžale gostile največji dogodek za ljubitelje živali pri nas  - Festival za ljubitelje živali. Cilj dogodka je predvsem odgovorno skrbništvo živali, saj na njem otroci in odrasli spoznajo veliko novega o živalih ter njihovi negi.

Gre za dobrodelen in brezplačen dogodek, kjer lahko naši najmlajši prvič jahajo konja, se dotaknejo kače ali ptice. Predstavile se bodo številne terapevtske živali, od kokoške, pujska, ježka, činčile in dihurčkov, spoznali boste mnoge pasme psov in pasje discipline, konji nam bodo predstavili dresuro, videli boste tudi ptice, ovce, živali z biotehniške fakultete, kače, kuščarje ter velike insekte.

Z nami bodo tudi številne stojnice s predstavitvami in prodajo. Obiskali boste lahko info točko Zavarovalnice Triglav, Opla in Argete Junior, z name bodo še Deželna banka Slovenije, AC Lovše, Pasji.net, Natures menu, Pasji dom, Mr.Pet, Zoohit, Cord Adventures, Back on Track, doTerra eterična olja, Nutrikan, Veneziana, Damix, Zdrava hrana za pse, Zelišča Cvetka, Daniela Savič, Chicopee, Comfort plus, Naravno zdrav pes, Pasja pekarna PAPY, Najbolj pasja trgovina v Šiški ŠAPA, Green Republic, Loving HUT, Franci Sojer, Pedigree, Whiskas, Opel ter Avtokosec, Veterina Noe, Animacel, OKRAS, Categorical, Parmat, Pasji salon Lapka, Slovensko vegansko društvo, GL Design, Pasja šola Blazno blatno in Kinološko društvo Domžale, Občina Domžale, Policija in še mnogi drugi. 

Za otroke

Dogodek je namenjen predvsem družinam z otroki, saj je večina vsebin namenjenih prav njim. Otroci se bodo družili s terapevtskimi živalmi, jih božali in v živo spoznali njihov blagodejen vpliv. Najmlajši bodo lahko zlezli in se zabavali na gradu, ki so ga za vas pripravili pri Marché. 

Pes in otrok | Avtor: Profimedias Profimedias
Člani društva ljubiteljev eksotičnih živali iz Bioexo nam bodo predstavili kače, kuščarje in insekte ter otroke poučili o negi in skrbi zanje. Otroci bodo lahko jahali velike športne konje Konjeniškega kluba Gobanje ter dve ljubki kobili iz Mišinga Dola, občudovali bodo kokoške in kunce z Biotehniške fakultete, spoznali vestne vzreditelje ptic iz Društva Lišček Kranj in njihove majhne ter velike ptice ter dihurčke iz dobrodelnega društva Zverinice. 

O vestnem ravnanju z živalmi in o posvojitvah brezdomnih živali vas bodo podučila dobrodelna društva kot so Društvo za zaščito živali Ljubljana in Hrtji svet, psi bodo pokazali kako pametni, zvesti in vsestranski so. Predstavili se bodo v sklopu terapevtskega dela s Tačkami pomagačkami in Ambasadorji nasmeha, pasje šole, Agilityja, Obedienca, pokazali nam bodo pasje trikce, videli bomo službene pse, pravega pastirskega psa in njegove ovčke ter še in še. Cel dan se bo odvijala tudi tekma v delu z nosom, ki bo dodatno popestrila dogajanje. 

Otroci bodo imeli na voljo še mnoge zabavne vsebine, med drugim jih bodo umetniki učili obdelave kamna, lov na zaklad, dogodek bo tudi gurmansko obarvan – letos bomo imeli pravo vegansko pojedino z Green Republic in Loving HUT. Na stojnici Argeta Junior jih čaka tudi izobraževalni poligon o morskih živalih, poskusili pa bodo tudi okusen prigrizek.

Nagradne igre, maskote …

Strokovnjaki na Oplovi info točki bodo ves čas opozarjali na velik pomen upoštevanja varnostnih navodil. S pomočjo novih Oplovih vozil Mokke X, Zafire, Astre in Combe Tour nam bodo pokazali, na kakšen način moramo peljati psa v avtu. Na Oplovi info točki se boste lahko udeležili bogate nagradne igre, ob vpisu kupona za nagradno igro boste deležni okusne kave. Pripravili so izziv za otroke, ki se bodo naučili pravilnega privezovanja psa v avtu.  

Na razstavnem prostoru Zvarovalnice Triglav se boste lahko vključili v nagradno igro ter se potegovali za bon za 40 EUR za zavarovanje psa in za deset kompletov prvih pomoči za pse. Tam boste dobili tudi več informacij o prenovljenih oblikah zavarovanj za pse in se družili s Kuža Pazijem.

Za pse in njihove skrbnike

Na Festivalu za ljubitelje živali, ki bo 11. junija v Češminovem parku v Domžalah, pripeljite tudi vaše pasje prijatelje, saj smo jim pripravili brezplačno pasjo degustacijo.

Na stojnici Žurnala24.si bodo vsi pasji skrbniki prejeli zemljevidek s točkami za brezplačno degustacijo pasje hrane, priboljškov in prehranskih dopolnil.

Kužki se bodo lahko posladkali na stojnici Pasji.net z malo obdelano hrano Pure, na stojnici Natures menu s surovo hrano Natures menu, na info točki Mr Pet z okusno hrano 4Pet, z vrhunsko hrano se bodo “posladkali” tudi na stojnici Zoohit.

Na info točki GL DESIGN in Naravno zdrav pes bodo obliznili Pasji kokos, pri Nutrikanu jih bodo čakali z naravno hrano za pse, na stojnici Chicopee bodo preizkusili njihovo vrhunsko hrano. Ustavili se boste tudi pri Comford dog plus, kjer bo na voljo hrana Champ in Ropodog, posladkali se bodo tudi na stojnici Najbolj pasje trgovine v Šiški, ŠAPA.

Festival za ljubitelje živali | Avtor: Profimedias Profimedias

Odlično pokušino pripravljajo tudi pri Pasji hiši Bellevue, ki bo imela tam pasji vrtec.

Na stojnici doTerra eterična olja boste lahko preizkusili naravne repelente, ki so primerni tako za pse kot skrbnike. Na stojnici Zeliščnega vrta Cvetka bodo poskrbeli za poletno nego tačk. Na dogodku bodo ves čas tudi štiri hostese, ki bodo med mačjimi in pasjimi skrbniki delile brezplačno vzorce Dentastix, žvečljive paličke, ki pripomorejo k higieni in s tem zdravju pasjih dlesni in zob. Delile bodo tudi  vzorce mokre hrane Whiskas za mačke v porcijskih vrečkah, tako da se bo našlo nekaj tudi za mačje skrbnike.

Na stojnici Pasje pekarne PAPY boste lahko videli ogromno pasjo uto iz pasjega piškota, ki so jo pripravili za pomoč nežnemu Guindilli. To je galgo, ki že 15 mesecev čaka na topel dom, pri tem mu boste s pomočjo donacij lahko pomagali tudi vi.

Vaši psi bodo lahko na festivalu poskusili številne pasje discipline, imeli bomo tudi pasje bazenčke, ob 11.00 pa vabljeni na brezplačno delavnico o masaži psov, ki jo bo vodila terapevtka za živali Breda Kralj. Na stojnici Pasjega salona Lapka pa bodo kužki deležni brezplačnega striženja krempljev.

Program Festivala za ljubitelje živali

Na posameznih točkah dogodka bo ves čas pestro dogajanje, med drugim boste med 10.00 in 14.00 videli tudi tekmo psov v delu z nosom. 

Ob 10.00, 11.30, 13.00, 14.30 bodo na stojnici Veterine Noe imeli prikaz nudenja prve pomoči za psa. 

Na osrednjem prizorišču boste videli:

9.30 - Odprtje dogodka s strani župana občine Domžale Tonija Dragarja, predstavitev velike pasje ute PAPY in društva HRTJI SVET
9.40 - OPEL in Mr.Pet - za varen prevoz živali - prikaz in predstavitev
10.00 - Predstavitev in prikaz kinološke discipline Agility
10.30 - Predstavitev naše edine avtohtone pasme psa - kraških ovčarjev
10.45 - Kako nudimo psu prvo pomoč - delavnica z veterinarko
11.00 - Brezplačna delavnica masaže psov s terapevtko za živali
11.20 - Dresura s konji 
11.40 - Predstavitev čudovitih pasem psov
12.05 - OPEL in Mr.Pet - za varen prevoz živali - prikaz in predstavitev
12.15 - Šolanje psov
13.00 - Obedience
13.15 - Intervjuji s strokovnjaki (istočasno s prikazom šolanja psov)
14.00 - Agility
14.30 - Predstavitev s konji
14.45 - Predstavitev čudovitih pasem psov

Kako do prizorišča

Ker se Češminov park nahaja v središču Domžal, lahko domačini do dogodka pridejo peš. Vsem, ki se boste v Domžale pripeljali z avtom, pa svetujemo, da parkirate na velikem makadamskem parkirišču pri supermarketu Tuš in Zdravstvenem domu (Ulica Matije Tomca, 46°08'22.0"N 14°35'45.5"E). Od dogodka je parkirišče oddaljeno le pet minut počasne hoje.

V Domžalah je na voljo več manjših brezplačnih parkirišč, brezplačne so tudi modre cone, ki v nedeljo ne bodo časovno omejene. Nikar pa ne parkirajte tam, kjer to ni dovoljeno. Inšpektorji ne bodo počivali, čeprav bo nedelja. Parkirišč bo za vse dovolj, manjša parkirišča tik ob Češminovem parku pa bodo namenjena sodelujočim na sejmu. Poskrbeli bomo tudi za usmerjevalne table.

Vsi psi na dogodku morajo biti na povodcih, s seboj imejte tudi potni list z veljavnim cepljenjem.

anja.scuka@zurnal24.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.