Vizita za živali > Festival
2240 ogledov

Znan datum največjega festivala za ljubitelje živali pri nas

Dežela prijateljev
1/11
Anže Petkovšek
Dogodek, ki ga je lani obiskalo več kot 20.000 ljudi, bo letos še zanimivejši.

Tudi v letu 2021 se bo žurnalov Festival za ljubitelje živali odvijal v sklopu Dežele prijateljev v Novi Gorici. Obiskali ga boste lahko v nedeljo, 30. maja, v primeru slabega vremena v nedeljo 6. junija. Tako kot v lanskem letu bo festival pred mestno hišo, rdeča nit dogodka bo znova odgovorno skrbništvo živali.

Na Festivalu bodo otroci v živo spoznali številne živali in njihove odgovorne skrbnike, številni se bodo znebili strahu pred njimi in se naučili pravilnega obnašanja do živali. S tem dogodkom in objavami v sklopu projekta si žurnalovci želimo, da bodo ti otroci nekoč kot odrasle osebe odgovorno skrbeli za živali v svoji okolici.

Deželo prijateljev skupaj z Mestno občino Nova Gorica in Radiem Robin organiziramo v nedeljo, da se je lahko udeležijo vsi starši in njihovi otroci. Prav zaradi tega je dogodek brezplačen in tako dostopen za vse družine.

Dežela prijateljev | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Letos še pestrejše dogajanje

Na Festivalu za ljubitelje živali boste po otvoritvi lahko sledili prikazu pasjih kinoloških disciplin in raznih pasem ter občudovali konje in kače. Popoldan bo tudi letos prijateljska tekma v agilityju, ki jo organizira pasja šola Blazno Blatno.

 

Na Festivalu za ljubitelje živali bodo otroci spoznali dihurčke, videli bodo tudi kuščarje, kače in nekatere insekte, spoznali bodo tudi marljive čebelice, konje s "Kmetije na Hribu" in z "Mišinga dola", terapevtske pse, našo avtohtono pasmo kraške ovčarje, pa tudi čudovite druge predstavnike psov, velike mucke pasme Maine Coon, ovčke ter številne ptice Društva za varstvo in vzgojo ptic Nova Gorica. Poklepetali boste s številnimi strokovnjaki, ki vam bodo svetovali o zdravljenju živali, pravilni prehrani, zeliščih in vzgoji.

Otroci se bodo lahko udeležili številnih brezplačnih delavnic in lova na zaklad z lepimi doživetji in nagradicami za vsakega udeleženca.

Dežela prijateljev | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Letos bo program še pestrejši, saj bomo v sklopu Dežele prijateljev prostor namenili še projektu Varen :) v avtu. Spoznali boste, da se sila 20 kilogramskega otroka v avtu ob trku pri 50-ih kilometrih na uro spremeni v silo petih ton in še veliko nepredstavljivih in pomembnih stvari. Izvedeli boste, kaj pomeni varen prevoz otrok s pravilno vzdrževanim avtomobilom, s primernimi pnevmatikami, z naprednimi asistenčnimi sistemi, varnim otroškim sedežem in upoštevanjem priporočil varne vožnje ter prevoza ...

V sklopu Dežele prijateljev bo Radio Robin znova predstavil svoj Robin Hood festival, kjer boste spoznali številne pravljične junake in se podali z njimi na pravo pustolovščino.

Če bi želeli tudi vi soustvarjati Festival za ljubitelje živali, pišite na: majdi.kosi@zurnal24.si

Dežela prijateljev | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek