Vizita za živali
5779 ogledov

Imate radi svojo mačko? Potem je ta nagradna igra za vas!

Mucka
Posip GARFIELD imajo vsi mačji skrbniki, ki jim mucka veliko pomeni. Zmagovalec v veliki nagradni igri ga bo prejemal kar celo leto brezplačno!

Zakaj je posip GARFIELD tako poseben in revolucionaren?

Poseben je iz številnih razlogov, najpomembnejši je prav dodatna skrb za zdravje naše mačke.

“Pogosta težava notranjih muc, še posebej kastriranih samcev, so obolenja spodnjih sečil. Dolgotrajno skrita in ponavljajoča se vnetja, lahko privedejo tudi do tvorbe sečnih kamnov, vendar pa so klinični znaki običajno prikriti in lastniki bolezni ne opazijo v zgodnjih fazah,” pojasnjuje dr. vet. med. Urška Škufca.

Garfield | Avtor: Garfield Garfield

Ena prvih in najpomembnejših sprememb je po njenih navedbah spremeba barve urina, zato je pomembno, da za nastilj mačje toalete uporabljamo svetel pesek, ki ob stiku z urinom ne spremeni barve in ne oksidira. “Garfield pesek temu popolnoma ustreza, saj tvori kompaktne grudice, ki ohranijo barvo tudi še ure po samem odvajanju,” pravi. Dodaja, da so zaradi svetle bele barve takoj opazne že najmanjše spremembe v barvi urina, kar lastnikom omogoči, da ukrepajo pravočasno, preden bolezen napreduje v hujše oblike.

Prav zaradi bele barve izdelke GARFIELD priporočajo tudi veterinarji.

V veliki nagradni igri bo srečni mačji skrbnik prejemal ta popolni posip kar celo leto. Dva izžrebanca pa pol leta. Vse kar morate storiti je, da odgovorite na vprašanje na dnu članka.

Mačji skrbniki ga obožujejo

Kreator najbolj znanega mačka Garfielda Jim Davis je bil nad tem revolucionarnim posipom tako navdušen, da je dovolil uporabo blagovne znamke Garfield za posip.

"Moram priznati, da sem bila precej skeptična, preden sem prvič preizkusila Garfielda, saj sem imela v preteklosti slabe izkušnje z različnimi BIO posipi. No, Garfield me je navdušil že praktično po prvi mačji lužici, saj je sprijemljivost posipa zares neverjetna," nam je zaupala znana blogerka portala Zdrava hrana za pse Lena Gregorčič.

Amy s svojim popolnim posipom | Avtor: Lena Gregorčič Lena Gregorčič

Prav zaradi tega ocenjuje, da je ta posip v resnici bistveno bolj ekonomičen, "saj pri čiščenju mačjega stranišča res zavržeš samo odpadni material in je tako izkoristek posipa odličen".

"Poleg tega pa Garfield odlično paše v moj koncept odpadkov, saj se neprestano trudim, da bi bilo teh čim manj. Vsak, ki ima notranjo mačko ve, koliko smeti se ustvari na tedenski bazi samo z rednim čiščenjem mačjega stranišča," pojasnjuje.

Tako "polulane kepice" in iztrebke preprosto zavrže v WC školjko, kjer se lepo razpustijo: "Skratka, pri nas doma vsi prisegamo na Garfielda!"

Kar v straniščno školjko

Tudi zato je tako revolucionaren. Mačji posip Garfield je biorazgradljiv in popolnoma naraven, zato ga lahko brez zadržkov odvržete v WC školjko. Sestavljajo ga naravna vlakna manioke in korize. V vodi bo razpadel enako kot toaletni papir. Tako se izognete neprijetnemu vonju, umazaniji in hitro polnim smetem.

Njegov neverjetni izkoristek vas bo pustil brez besed, zato se posip uvršča na vrh svetovnih testov za mačje posipe.

Ker je brez prahu, je primeren tudi kot nastilij za bele dihurje. Proizvajalec je 7Pets, kjer ima zaposlene številne inovatorji, ki iščejo vedno nove in nove rešitve za pogoste težave, s katerimi se srečujejo skrbniki hišnih živali.

 Kje ga lahko kupite? Revolucionaren posip za mačke GARFIELD je že na zalogi v vseh Intersparih po Sloveniji.