Vizita za živali
27 ogledov

Kmet mislil, da je posvojil pasjega mladiča

Medved, ki ni pes Youtube
Posvojil pasjega mladiča, za katerega se je po nekaj tednih izkazalo, da je povsem nekaj drugega.

Našel ga je neimenovani kitajski kmet in malo premraženo ter lačno kepico odnesel k sebi domov. Ljubki najdenček semu je tako prikupil, da ga je nameraval posvojiti in vzgojiti v hišnega psa, saj je bil prepričan, da gre za priljubljeno kitajsko pasmo Kunming ( kitajski volčji pes).

Po nekaj tednih si je žival opomogla, kmet pa je opazil, da so se ji razvile neverjetno spretne sprednje tace in da nima repa, skratka, ugotovil je, da je njegov hišni ljubimec vedno manj podoben psu. 

Za pomoč se je obrnil na društvo za zaščito divjih živali, kjer so kaj hitro ugotovili, da gre za azijskega črnega medveda, ki je na Kitajskem ogrožena vrsta. Prepoznali so ga po belem kožuhu na prsih.

Medved, ki ni pes | Avtor: Youtube Youtube
Po pisanju portala Mirror.co.uk so medvedka takoj odpeljali v lokalno zavetišče, kjer ga bodo naučili samostojnega življenja, predem ga spustijo nazaj v divjino.

Sicer so azijski medvedi zelo ogrožena živalska vrsta, divji lovci jih preprodajajo zaradi tac, ki so na Kitajskem prava poslastica. Kazen za  ubijanje, rejo in trgovanje z ogoženimi živalmi na Kitajskem znaša najmanj deset let zapora. 

Komentarjev 1
  • mph 23:35 08.maj 2016.

    O takšnih kaznih lahko samo sanjamo pri nas.