Vizita za živali
592 ogledov

Najdaljša kača po novem iz Malezije

Najdaljša kača na svetu Žurnal24 main
Kačo so našli delavci na gradbišču v malezijskem mestu Paya Terubong, ki leži otoku Penang.

Gradbeniki so na orjaškega pitona naleteli med gradnjo nadvoza in na pomoč poklicali civilno zaščito, ki je orjaka lovila kar trideset minut, poroča The Guardian.

Herme Herisyam je pitona fotografiral in izmeril: "Dolg je osem metrov in težak 250 kilogramov,"  je obelodanil predstavnik tamkajšnje civilne zaščite.

To pomeni, da je piton, ki so ga našli v Maleziji, najdaljša kača na svetu in se bo zapisala v Guinnessovo knjigi rekordov.

S s tem laskavim nazivom se je do sedaj ponašal Meduza, piton iz Kansas Cityja v ameriški zvezni državi Misuri, ki so mu leta 2011 namerili 7,67 metra in 158,8 kilograma. Pred Meduzo je imela naziv najdaljše Fluffy (Puhka), dolga 7,3 metra; poginila je leta 2010, stara 18 let.

Tri dni po tem, ko so jo našli, je kača na žalost umrla, piše BBC. Med lovom so ji polomili kosti , kar je povzročilo notranje poškodbe, ki so bile za velikanko usodne.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.