Vizita za živali
764 ogledov

Najstarejši aligator na svetu je Jugoslovan

aligator
Živi v naši neposredni bližini.

Aligator Muja je najstarejši aligator na svetu in živi v beograjskem živalskem vrtu. Star je kar 80 let in je bil v svojem življenju priča marsičemu – preživel je vojno, razpad naše nekdanje države, v Beogradu je stanoval, ko ga je redno obiskoval Tito …

Kot poročajo srbski mediji je aligator še vedno zelo vitalen in predvsem, zelo lačen, njegov apetit naj bi bil zelo velik, kar pomeni, da se še ne stara tako hitro in da je pred njim še kar nekaj let življenja. Aligatorji naj bi v divjini živeli nekje med 35 in 50 let.

Sicer naj bi se Muja bolj malo premikal, a to še ne pomeni, da je kaj narobe, saj hitro pokaže, da ima v sebi še vedno gibčnost in eksplozivnost, ko mu njegovi varovanci prinesejo hrano.

"Zdrav je, nima težav s hrano in za svoja leta je v dobri formi. Upamo, da bo tako ostalo še mnogo let," je o Muji povedal Srboljub Aleksić, direktor živlaksega vrta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.