Vizita za živali
2 ogledov

Našel veliko zastrupljenih vab

sprehod Shutterstock
Zastrupljanju psov na Vrhpolju še kar ni konca. Občan je našel od deset do 15 predvidoma zastrupljenih vab.

"Vse lastnike psov, še posebej pa tiste iz okolice Nevelj in Vrhpolja, opozarjamo, da je nek občan na tem območju najdel več predvidoma zastrupljenih vab," piše Kamnik.info. Našel je od deset do 15 zastrupljenih vab.

Ker obstaja možnost, da je zastrupljenih vab še veliko več, je na sprehodih potrebna velika previdnost. Pse imejte na povodcu in pazite, da je ob morebitnem stiku s kakšno hrano ne bodo pojedli. Ob sumu na zastrupitev pa nemudoma obiščite veterinarja. Opozarjajo, da so bile sicer v letošnjem letu na Vrhpolju zabeleženi že vsaj dve zastrupitvi psov.

Na Veterini Kamnik v tem času niso obravnavali nobenega primera zastrupitve. "O sami nastavitvi zastrupljenih vab nismo bili obveščeni. Kljub temu so policisti preverili navedbe medijev in ugotovili, da so občani sami odstranili vabe, oziroma predmete, ki so podobni strupu za glodalce," pravi predstavnik za odnose z javnostmi Polucijske uprave Ljubljana Vinko Stojnšek. Letos so bili obveščeni o enem primeru zastrupitve živali, in sicer meseca januarja na območju Policijske postaje Kamnik. "Preiskava še vedno poteka, saj so podani znaki kaznivega dejanja mučenja živali. O prvih zbranih obvestilih smo že obveščali tudi tožilstvo," dodaja. 

O domu in prostem času se lahko pogovarjate tudi na forumih Med.over.net.

Komentarjev 2
  • nenad.stef2 13:40 13.maj 2015.

    resnično ne razumem, kako lahko zdrav človek naredi kaj takega... v kolikor pa ni zdrav, mi pa ni jasno kaj počne na prostosti...samo upam, da ne bom nikoli nikogar ujel, kako podtika te vabe...

  • marabunta 13:33 13.maj 2015.

    da bi se mu posušila in odpadla roka in tisti njegov "prijateljček", ki ga včasih drži v tej roki....gnoj, gnojjjj