Vizita za živali
1224 ogledov

Naši otroci: "Ne vem, zakaj se drugim zdijo strašne, ko pa so tako prijazne."

Dežela prijateljev v Novi Gorici
1/39
Anže Petkovšek Dežela prijateljev v Novi Gorici
Lov za zakladom je vedno nekaj posebnega.

Torej, znova smo v Novi Gorici in z nami so naši najbolj zvesti gostje, otroci. Kako lepo je videti nasmejane obraze, pa ne samo zaradi čudovitega vremena - toliko vsega se dogaja.

Dežela prijateljev v Novi Gorici | Avtor: Anže Petkovšek Dežela prijateljev v Novi Gorici Anže Petkovšek

Lov za zakladom je vedno nekaj posebnega, in tudi letos so ga naši mlajši obiskovalci vzeli zelo resno. Točk, kjer vas čakajo vprašanja je enajst in niso tako težka. Sicer se lahko pogovorite tudi s strokovnjaki, če vas zanima še kaj več.

Veste na primer, kakšne nevarnosti poleti prežijo na domače ptice? Ali dihurčki, zadnja postaja, kjer je treba povedati, katera hrana je za te živali nevarna? Na koncu lova vas seveda čaka nagrada, otroke pa čakamo tudi na stojnici Žurnal24, da nam o svojem doživetju tudi kaj povedo.

Dežela prijateljev v Novi Gorici | Avtor: Anže Petkovšek Dežela prijateljev v Novi Gorici Anže Petkovšek

Kiti, ki ima danes celo rojstni dan, stara je devet let, nam je povedala, da je iz Ljubljane. "Najbolj zanimivo mi je bilo pri kužkih, ker jih imam rada in jih zelo rada božam. Eden je hotel zaspat. Pobožala sem tudi dihurčka in se ga nisem bala."

Pika, 7 let. "Ful mi je bilo všeč opazovati kužka, ki se je kopal v bazenu. Bil je visok in črn."

Pia, 10 let. "Vedela sem, da dihurji ne smejo jesti rastlinske hrane. Najtežje vprašanje je bilo pri netopirjih, vem,  da so sesalci in ne ptice. Zdaj pa grem jahat konja in se zelo veselim."  

Dominik, 5 let nam je pokazal pajka, narisanega na roki. "Najbolj všeč mi je bil dihurček, ker je bil luškan. Nisem ga pobožal, ker je bil že utrujen. Zdaj pa grem na trampolin." 

Kevin, 10 let. "Najbolj mi je bilo všeč, ko sem lahko držal kačo, ki je moja najljubša žival. Ne vem, zakaj se drugim zdijo strašne, ko pa so čist prijazne."

Nina, 10 let. "Najbolj všeč mi je bilo pri gasilcih, kjer smo vodo podirali plastenke."

 | Avtor:

Ajda, 8 let, bi imela kačo. "Všeč so mi bili tudi dihurčki, doma pa imam morskega praščika."

Nina, 8 let, je prišla iz Ljubljane. "Najbolj so mi bili všeč kužki, enega si želim tudi sama. Doma imamo trenutno štiri mesec dni stare mucke, ki so ostali brez mame. Morali smo jih hraniti po brizgi, zdaj pa so že dovolj veliki, da pijejo s krožnička."

Anja, 13 let, bi si želela žabo, všeč pa so ji tudi plazilci. "Doma bi imela udava."

Pavla in Urša (8 let in 6 let): "Najbolj všeč nama je bilo, ko smo delali Argetin izziv, pa tudi pri gasilcih. Z vodo smo morali zadeti plastenka, lahko pa smo pogledali tudi v gasilski avto."

Ula in Rene, 9 let in 6 let, bi si želela še hrčka. "Doma imamo še tri mačke in psa. Vsi so po malem naši šefi. Lepo je bilo tukaj, ker smo imeli izzive in je bilo treba misliti. Eden težjih izzivov je bil pri gasilcih, ker je bilo treba niti natančen."

Ula, 11 let: "Najbolj všeč mi je bilo, ko smo delali svečko, sicer pa so mi bili od živali najbolj všeč konji. Doma imam tri konje, zelo pa si želim psa. V bistvu imamo doma že veliko pripomočkov za psa in čakamo, da se preselimo iz stanovanja v hišo, potem pa bomo kupili psa. Mama bi imela hrta, jaz pa jazbečarja."  

 | Avtor:

Gaja in Živa, 11 let in 7 let: "Toliko je stvari tukaj, da je težko reči, kaj nama je bilo najbolj všeč. Doma imava mačka, ki si ga delimo s sosedi. Mucek je vsak dan pri nas in pri njih. Sam se odloči, kje bo spal in pri kom se bo crkljal."  

Pia in Izak, 8 in 6 let: "Midva bi imela še pitona in agamo. Če bi lahko danes izbrala, katero žival bi peljala domov, bi vzela konja in dihurja."

Miha in Ema, 9 in 7 let imata doma želvi, ki jima je ime Piki in Jana. "Imela bi še pse (mladička kraškega ovčarja), kače in pajke."

Dalja in Ajdin, 9 in 6: "Trenutno nimava doma nobene živali, želela pa bi si psa. Včasih smo ga že imeli."

Eva, 7 let: "Pobožala sem pse in dihurje. Jahala sem konja. Želela bi imeti kačo in konja."

Tilen, 9 let: "Pobožal sem psa. Najbolj všeč mi je bilo na napihljivem gradu. Želel bi imeti celinskega tajpana ali pa črno mambo, obe sta zelo strupeni kači, ki te lahko ubijeta z enim ugrizom."

Lea, 6 let. "Še nikoli nisem videla dihurčka in bil mi je zelo zanimiv."
Sara, 5 let. "Kuža se je kopal v vodi in igral z žogico."
Maja,11 let. "Veliko živali je tukaj, zanimivo je, ker jih lahko tudi pobožamo."
Aleksander, 5 let. "Najbolj všeč mi je slovenska zastava."

Dežela prijateljev v Novi Gorici | Avtor: Anže Petkovšek Dežela prijateljev v Novi Gorici Anže Petkovšek

Larisa, 9 let. "Izvedela sem, da je kraški ovčar pomemben za Slovenijo, ker je edina slovenska avtohtona vrsta."

Megi, 9 let. "Najbolj všeč mi je bilo božati živali, kužke in dihurčke.
Sofija, 8 let. "Všeč mi je bil dihurček, ki sem ga lahko pobožala in nič se ga nisem bala."
Lan, 10 let. "Všeč so mi bili vsi izzivi, najbolj pa sem si zapolnil gasilce, kjer smo lahko črpali vodo, da je prišel curek, s katerim smo podirali plastenke."

Dežela prijateljev v Novi Gorici | Avtor: Anže Petkovšek Dežela prijateljev v Novi Gorici Anže Petkovšek

Ela, 8 let. "Do živali moramo biti prijazni, ne smemo jih dražiti, ker jim to ni všeč. Kužki morajo biti danes, ko je sonce, veliko v senci, potrebujejo vodo, pa tudi sprehod. Rada bi imela kužka ali mačko, ko se bomo izselili iz stanovanja."
Lan, 8 let. "O dihurjih sem se naučil, da jedo samo meso. Bilo mi je zelo všeč."

Klemen, 12 let. "Na stojnicah z živalmi mi je bilo zelo všeč, saj imam rad živali. Pri duhirjih na primer nisem vedel, da ne smejo jesti zelenjave in sadja, izvedel sem veliko novega."

Filip, 8 let. "Najbolj všeč mi je bilo, ko sem božal dihurje, izdeloval sem tačke in ušesa od risa."

Tim in Debora. "Pri gasilcih smo špricali z vodo. Debori pa je bilo všeč, ko je božala dihurja."

Nika,10 let. "Povsod mi je bilo zelo všeč, zdaj grem ustvarjati v delavnico in se zelo veselim."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.