Vizita za živali
4711 ogledov

Nov trend: zato so ti pasji izdelki takšen hit

Naravno zdrav pes
1/13
Naravno zdrav pes
Med izdelki zdaj tudi Psyllium-Flax, ki bi ga moralo imeti doma vsako pasje gospodinjstvo. Slovenski izdelki, ki jih visoko cenijo slovenski in tuji kinologi.

Po izjemno uspešnih naravnih izdelkih za zdrave pse: Pasjem kokosu, Pasjem česnu in Zlatem kokosu, smo skrbniki psov končno dočakali tudi "prvo pomoč" pri prebavnih težavah psov.

Psyllium-Flax je mešanica indijskega trpotca (psylliuma) in lanenih semen, ki je bila razvita predvsem v skrbi za občutljive pse s prebavnimi težavami. 

Indijski trpotec velja za eno izmed najučinkovitejših sredstev za razstrupljanje črevesja ter ustvarjanje idealnih razmer za optimalno delovanje naravne črevesne flore, sveže mleto laneno seme pa je prav tako dragocen pomočnik pri uravnavanju prebave in oskrbovanju telesa z Omega 3 in Omega 6 maščobnimi kislinami.

Mešanica skupaj z vodo v razmerju 1:10 tvori sluz, ki odstranjuje obloge in toksine ter onemogoči škodljivo delovanje slabih bakterij v črevesju ter tako vpliva na dobro prebavo in presnovo ter močan imunski sistem. Dodajanje k obroku ali samostojno se priporoča živali, ki ima občutljivo prebavo, še posebej pa v primeru prebavnih motenj, napenjanja, težav z analnimi žlezami in pomaga tako pri zaprtju kot driski.

"Izdelek je zame osebno nekaj najboljšega, kar lahko ponudimo psu. In nekaj, kar moramo imeti v naši pasji »prvi pomoči« vedno na voljo. Dobrodošlo je, da v primeru blažjih prebavnih težav prekuhavamo laneno sluz, ki jo ponudimo psu, lahko pa žličko Psyllium-Flaxa premešamo z vodo in ponudimo z vidika biološke vrednosti mnogo bolj bogat dodatek," opisuje idejni vodja in ustanoviteljica Naravno zdrav pes Majdi Kosi.

Naravno zdrav pes | Avtor: Naravno zdrav pes Naravno zdrav pes

Majdi Kosi je iskrena pasja ljubiteljica, ki želi vsem psom le najbolje, kar dokazuje z načinom poslovanja: "Z vsemi našimi izdelki poskušamo ozaveščati, da jih lahko skrbniki pripravijo tudi sami! Z izdelki v optimalnih razmerjih za pasji in mačji organizem, ki združujejo znanje ter surovine prvovrstne kakovosti, pa poskušamo skrbnikom olajšati delo in prihraniti čas."

Prva pomoč v primeru driske

Psyllium-Flax bi moralo imeti doma vsako "pasje gospodinjstvo". Prva pomoč v primeru driske ali zaprtja, blagodejno deluje na prebavo. Kljub temu, da so izdelek uradno predstavili šele pred nekaj meseci, so prejeli že izjemne povratne informacije. "Psički, ki je imela težave z mehkejšim blatom, se je stanje že po prvi uporabi tako izboljšalo, da lastnica skorajda ni mogla verjeti in se je z navdušenjem obrnila na nas s povratno informacijo," opisuje Majdi. Več izkušenj zadovoljnih pasjih skrbnikov najdete TUKAJ.

Vse surovine, ki jih uporabljajo za izdelke, so ekološkega izvora in v prvi vrsti registrirane za prehrano ljudi, šele sekundarno so registrirane kot krma. Zato se marsikdaj v ekipi pošalijo, da bi izdelke lahko psi delili tudi s svojimi lastniki. Majdi Kosi denimo že dlje časa izmenično uživa kar vse izdelke Naravno zdrav pes z namenom okrepiti imunski sistem: "Psyllium-Flax pa me je že marsikdaj rešil pred prebavnimi težavami (žličko pomešam v jutranjo skodelico čaja)."

Slovenski hit, ki ga obožujejo tudi v tujini

Izdelki Naravno zdrav pes so v Sloveniji na voljo v večini specializiranih prodajnih mest, trgovinah za male živali in v številnih veterinarskih ambulantah. Seveda tudi prek spletne strani www.naravnozdravpes.si, kjer se trudijo ponuditi koristne informacije za vse pasje skrbnike.

"Izdelki so na voljo tudi pri dobro založenih distributerjih v Španiji, na Hrvaškem in na Švedskem, verjamemo pa, da bodo kmalu založena tudi prodajna mesta v kakšni od drugih držav, od koder naše stranke kažejo zanimanje. Predvsem nam je pomembno, da za izdelki vselej stojijo ponudniki, ki so tudi sami poznavalci ustrezne pasje prehrane, v prvi vrsti pa ljubitelji kinologije kot smo tudi mi sami," pojasnjuje Majdi Kosi. 

Na vprašanje, zakaj so izdelki Naravno zdrav pes tako priljubljeni in takšen hit tako v Sloveniji kot tujini, Majdi odgovarja: "Ker pravzaprav podobnih izdelkov ni. Trg prehranskih dopolnil za male živali je zasičen, le malo pa je 100% naravnih izdelkov. Te spoznamo po sestavi brez dodanih umetnih aditivov, stabilizatorjev, vitaminov … Zaradi tega je namreč krajši tudi rok uporabe, olje se pri višjih temperaturah lahko izloči, pride lahko do nihanja barve posameznih serij. Sploh pa ni tovrstnih izdelkov v obliki okusne paste."

Ker sem tovrstne izdelke pred leti marsikje iskala za svoje pse, pa jih na trgu ni bilo, sem jih poskusila ustvariti sama. Že na prvi izdelek, Pasji kokos, so me odzivi presenetili, zato sem želela spoznanja deliti tudi z drugimi skrbniki. Ko pa so izdelki kmalu prepotovali več držav kot jaz, sem se zavedala tudi njihovega potenciala.

Majdi Kosi 

Naravno zdrav pes | Avtor: Naravno zdrav pes Naravno zdrav pes

Brez prhljaja in srbečice

Prvi od izdelkov je luč sveta ugledal Pasji kokos, ki ga sestavljajo kokosovo olje, laneno olje, konopljina semena, spirulina in kokosova moka. Kokosovo olje je naravni antioksidant, vpliva na naravno stanje kože, vlaži kožo, pomirja srbečico in odpravlja prhljaj. Laneno olje je izjemno bogato z omega-3 maščobnimi kislinami, ki so pomembne za obnavljanje kože in izboljšanje stanja kožuha.

Konopljina semena so popoln vir esencialnih maščobnih kislin, beljakovin, vitaminov in encimov, veljajo za semena z najvišjo hranilno vrednostjo nasploh. V Pasjem kokosu najdete oluščena konopljina semena, ki so za pse lažje prebavljiva. Spirulina je izjemno bogat vir vitaminov in mineralov, vpliva na zdravo kožo, pigmentacijo, boljšo prebavo, pomaga pri razstrupljanju in čiščenju pasjega organizma, krepi imunski sistem. 

PASJI KOKOS je mešanica prvovrstnih sestavin v optimalnem razmerju za pasji organizem.

"Pasji kokos je bil sicer kot prvi izdelek razvit predvsem kot multifunkcijski izdelek za pse. Kmalu pa sem ugotovila, da je potrebno skrbnikom predstaviti, zakaj bi ga dodajali k prehrani, če pa je marsikateri pes že užival polnovreden obrok," se spominja Majdi. Dodaja, da je danes pse težko hraniti po principu v divjini uplenjene živali, saj je hrana v primerjavi z izpred več tisoč leti, ko je bil ustvarjen genski zapis psa, močno izgubila na vrednosti.

"Osnovno hrano lahko močno obogatimo z dodatkom, kot je Pasji kokos, učinek pa je kmalu viden na sijoči dlaki, zdravi koži brez prhljaja in srbečice, poleg tega pa ga psi obožujejo, zato so ga skrbniki dobro sprejeli. Obenem je osnova izdelka okus in vonj po kokosu, ki je prepričal tudi bolj izbirčne," opisuje. 

Toplo pri srcu mi postane ob pričevanju lastnika posvojene psičke, ki je imela številne težave s kožo in brezdlačnimi mesti, ki so se zelo uspešno regenerirali, dlaka pa začela ponovno izraščati po dodajanju Pasjega kokosa.

Majdi Kosi

Izdelek, ki je vzbudil veliko pozornosti s strani stroke

Drugi izdelek je bil Pasji česen, s katerim so želeli "razbiti mit", da je česen v prehrani psov prepovedan. Surov česen v večjih količinah je za pse, posebej majhne, lahko nevaren in se ga je potrebno izogibati. Obdelan česen v prahu in v razmerju z drugimi učinkovinami, kot so jih uporabili pri Pasjem česnu, pa je zelo dobrodošel za imunski sistem in preventivno zaščito pred zunanjimi in notranjimi paraziti.

Naravno zdrav pes | Avtor: Naravno zdrav pes Naravno zdrav pes
"Zato je izdelek vzbudil kar precej pozornosti in zanimanja skrbnikov, pa tudi stroke. Prinesel pa je tudi veliko komunikacijskih izzivov in priložnost za ozaveščanje. Pasji česen smo pod privatno blagovno znamko za mednarodno globalno podjetje predstavili na številnih trgih, kar je bila svojstvena izkušnja," pravi in dodaja, da so bili odzivi res odlični, kar jih je vzpodbudilo, da zasnujejo še kakšen izdelek.

Namesto popra dodali ingver

Tretji izdelek je Zlati kokos, ki je namenjen aktivnim psom in pasjim veteranom zaradi podpore sklepom, obenem vpliva na hitrejšo regeneracijo organizma. "Želeli smo razviti zdravo različico »zlate paste«, ki je sicer v svetu dobro poznana po svojih učinkovinah na sklepe. Ker pa ima pomembna učinkovina, poper, na dolgi rok lahko negativne stranske učinke in se v optimalnem primeru dozira individualno, smo namesto popra v recepturo dodali ingver, ki je prav tako poznan po svojih številnih pozitivnih učinkih, predvsem protivnetnem," opisuje Majdi.

Ker pri razvoju izdelkov sodelujejo s priznano slovensko nutricionistko, je bila potrditev recepture nedvomna in tako so trgu ponudili Zlati kokos: "Osnovni namen je bil pomagati skrbnikom aktivnih psov ali pasjih veteranov in jim olajšati delo s pripravo t. i. zlate paste – ponudili smo bolj zdravo različico in odzivi so izjemni."

Majdi priznava, da so odzivi uporabnikov res odlični: "Pozitivne zgodbe glede uporabe Zlatega kokosa so številne, kurkuma namreč dokazano pozitivno deluje na sklepe, v pravi kombinaciji z ostalimi sestavinami. Gospa, ki je pri svoji veteranki že obupala nad številnimi možnostmi, je z navdušenjem povedala, da gre psička ponovno brez vidnejših bolečin tudi na daljši sprehod."