Vizita za živali > Novice
1494 ogledov

Ali žival napade brez vzroka?

Napad psa
Živali razmišljajo drugače kot ljudje, zato jih pogosto ne razumemo.

"Živali razmišljajo drugače kot ljudje, imajo tudi drugačne predstave in njihova čustvena inteligenca je drugačna od človeške," nam je pojasnila Darja Žnidaršič, ki je v Slovenijo leta 1993 pripeljala priljubljeno Tellington TTouch metodo, po kateri delajo že številni slovenski veterinarji, zdravstveni delavci, ljubitelji živali ...

Pojasnjuje, da živali napadejo, ko so ogrožene ali imajo zelo slabe izkušnje s človekom: "Napad je tudi odvisen od tega, ali žival spada v vrsto plenilca ali plena. Nekatere živali, ki živijo tesno povezane s človekom, pa v očeh ljudi velikokrat nimajo vzroka za napad in jih označijo kot agresivne, napadalne in največkrat označene kot iz vrste napadalnih živali."

V Sloveniji tudi kongres ambasadorjev živali

Darja v začetku maja v Sloveniji organizira prvi svetovni Kongres ambasadorjev živali, kjer bo veliko govora tudi o Telington TTouch metodi. "Na kongresu bomo dobili vpogled kakšen je svet živali in s tem znanjem bomo imeli možnost bolje razumeti živali in njihove potrebe, želje, nujnosti in pogled na nas," nam je pojasnila.

Na kongresu bo predavalo 45 strokovnjakov iz 21-ih držav. "Spoznavali bomo, kako živali čutijo, mislijo, čustvujejo, kako komunicirajo med seboj in z nami. Po kongresu bomo lažje razumeli njihove potrebe, obnašanje, vedenje ter znali odpraviti marsikatero vedenjsko težavo ali vsaj izbrati pravo pomoč za svojega štirinožnega prijatelja," je pojasnila. 

Prepričana je, da bo vsak udeleženec po kongresu navezal še bolj prijateljski odnos s svojo živaljo, strokovni delavci, ki delajo z otroci in starši, pa bodo še bolj razumeli, kaj je za otroka najboljše. "Vsi, ki delajo z otroci ali odraslimi s posebnimi potrebami, bodo pridobili osnovno znanje o živali ali naravi nasploh, ki jim bo pomagalo izbrati pravo podporo ali terapijo z živaljo ali z naravo, ki bo otroku posamezniku najbolj koristila in pomagala," dodaja. 

 

Svetovni kongres Ambasadorjev živali in narave se bo odvijal od 3. 5. - 6. 5. 2018 na Rogli in bo potekal pod naslovom "Pogled skozi oči narave". Namen kongresa je ljudem predstaviti svet živali in narave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.