Vizita za živali > Novice
38 ogledov

Bazilika proti varanju partnerja

bazilika Mercator
Čas je, da si uredite zeliščni kotiček na okenski polici. Ne pozabite na baziliko.

Bazilika je ena pogosteje uporabljenih začimb, nepogrešljiva je denimo v omakah za testenine. Njen vonj in okus sta nam tako všeč, da je pogosta izbira za zimski zeliščni vrt, ki si ga čez zimo naredimo na okenski polici.

Njena vzgoja je preprosta, posejemo jo v lonček z bogato, a rahlo zemljo. Nujno jo postavimo na polico, kjer je dovolj sonca, za uporabo pa lahko kar sproti trgamo njene listke.

Zdravilen vpliv 

Bazilika ima tudi zdravilne učinkovine, med drugim pomaga pri glavobolu in vročini, pomaga tudi pri prebavnih težavah. Uporabljajo jo denimo proti vetrovom, napenjanju in zaprtju, preprečuje kašelj in blaži vneto žrelo.

Njena uporaba naj bi pomagala celo pri depresiji, tesnobi, zmanjševala naj bi tudi negativne vplive stresa.  

Čarobna rastlina 

Bazilika pa spada tudi med čarobne rastline in poskrbi, da nam bo v življenju lažje. Za vse vraževerne in tiste, ki potrebujete denar, je tu preprost nasvet. Nekaj svežih listkov bazilike natrgajte in jih nosite s seboj v denarnici. Njeni dišeči listki naj bi poskrbeli, da bo denarnica kmalu polna.

Skrbela naj bi tudi za zvestobo partnerja. Če njen prašek posujete po partnerju, mu s tem preprečite varanje. Če želite, da bo vaše podjetje bolj uspešno, pa jo položite na prag podjetja. 

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.