Vizita za živali > Novice
156 ogledov

Bi postali vodnik terapevtskega psa?

Tačke pomagačke Tačke pomagačke
Društvo Tačke pomagačke razpisujejo termin za testiranje kandidatov za terapevtske pare.

Osnovni cilj Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke je pomoč pri rehabilitaciji in izboljšanju počutja otrok, mladostnikov, starostnikov ter oseb s posebnimi potrebami.

Ker je v Sloveniji povpraševanje po njihovih obiskih vse večje, so na spletni strani objavili razpis za testiranje o primernosti psa za terapevtske pare. Testiranje bo v nedeljo, 29. januarja 2017 v društvenih prostorih na Šmartinski c. 152 v Ljubljani.

Prijave kandidatov zbirajo do vključno 20. januarja 2017 na naslovu: info@tackepomagacke.si. Kot so zapisali, bodo po uspešnem testiranju in razgovoru izbrali 15 kandidatov za pripravnike za terapevtske pare.

Vodnik terapevtskega psa oziroma psa pripravnika

Vodnik terapevtskega psa mora biti star najmanj 21 let. Pri delu s terapevtskim psom bo lahko uspešen le, če je izjemno odgovoren, spoštljiv in dobronameren do ljudi in živali, samostojen, samoiniciativen, komunikativen, iznajdljiv, potrpežljiv ter svojemu psu v vseh ozirih vzoren in ljubeč skrbnik.

Kakšen kuža je primeren za delo terapevtskega psa?

Pasma ni pomembna, rodovnik ni pomemben, dobrodošli so tudi mešanci. Prav tako ni pomembno, če je pes kastriran oziroma psička sterilizirana, piše na spletni strani društva, kjer dodajajo, da naj bo pes star najmanj leto dni, vzgojen, šolan, ljubeč družabnik, toleranten, prilagodljiv in naklonjen različnim ljudem. Seveda mora biti žival tudi psihično in fizično stabilna.

Več o delu in najnovejšem razpisu prostovoljnega Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov si lahko preberete na spletni strani www.tačkepomagačke.si, kjer sporočajo, da so v njihove vrste vabljeni tudi upokojenci.

Preberite še:

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.