Vizita za živali > Novice
696 ogledov

Borat se spet izkazal

FURS
Zaznal in pravilno nakazal.

Na Finačni upravi imajo tudi dva kužka, ki sta usposobljena za odkrivanje tobaka in tobačnih izdelkov. Včeraj se je izakazal nemški kratkodlaki ptičar Borat, ki je na Obrežju odkril 3.500 škatlic cigaret.

V vozilu s slovenskimi registrskimi tablicami, ki je imelo prirejeno dvojno dno, je Borat "zaznal in pravilno nakazal" na plen.

Službena psa sta plod lastne vzreje slovenske policije, natančneje Oddelka za šolanje službenih psov, ki je s svojimi strokovnjaki poskrbel tudi za osnovno in specialistično šolanje psov za odkrivanje tobaka in tobačnih izdelkov. Kratkodlaka ptičarja sta v družbi mobilne carinske enote približno dve leti, sicer ima Furs v svojih vrstah tudi kosmatince, usposobljene za odkrivanje droge. 

Področje dela službenih psov in vodnikov predstavlja enega od pomembnih kamenčkov v mozaiku realizacije navedenih strateških nalog v boju proti organiziranemu kriminalu in goljufijam na področju prepovedanih drog ter tobaka in tobačnih izdelkov, so zapisali na policiji, kjer so psa tudi izšolali. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.