Vizita za živali > Novice
81 ogledov

Borca za pravice živali pingvina poslala v smrt

Pingvin Profimedias
Pingvin Buddy ne zna preživeti v divjini. Njegova "osvoboditev" bo najverjetneje močno zaznamovala tudi vso njegovo družino.

Kot poroča britanski BBC, sta Buddyja iz parka za morske živali Bayworld v Port Elizabethu odnesla študenta, ki sta na ta način izrazila nasprotovanje zadrževanju živali v ujetništvu. Vzela sta ga iz njegovega bazena, nato pa ga z avtom odpeljala na bližnjo obalo, kjer sta ga izpustila.

A pingvin je od rojstva živel v parku in ne zna preživeti v divjini. Čeprav je zdrav in dobro rejen, bi po ocenah strokovnjakov lahko preživel največ tri tedne, potem pa bi umrl od lakote.

Osebje parka je v iskanju Buddyja prečesalo že več sto kilometrov obale v upanju, da bodo našli pingvina in ga vrnili domov. Za zdaj so še optimistični.

Upravnik parka Bayworld Dylan Bailey je prepričan, da aktivista nista imela namena škodovati pingvinu, a opozarja, da bo njuno dejanje kljub temu imelo daljnosežne posledice.

Buddy ima namreč s samičko Francis dva mladiča. Odkar je izginil, je eden od mladičev poginil. V parku sicer poudarjajo, da ni nujno, da sta dogodka povezana. Francis pa po izginotju partnerja ne more več zapustiti gnezda, ker ni nikogar, ki bi v tem času skrbel za mladiča. Če Buddyja ne bodo našli, se samička verjetno ne bo nikoli več parila, saj pingvini vse življenje ostanejo zvesti enemu partnerju.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.