Vizita za živali > Novice
393 ogledov

Celje v znamenju dihurje lepote

Stark - Društvo Zverinice Društvo Zverinice
V Slovenskem društvu ljubiteljev dihurjev - Zverinice ponovno organiziramo Dihurčkov dan, dogodek za ljubitelje dihurjev.

Prireditev, ki bo tretjega novembra potekala v Konjeniškem centru Celje, bo že četrta po vrsti in tudi tokrat bo v sklopu dogodka potekala tudi mednarodna razstava dihurjev, na kateri poleg slovenskih udeležencev pričakujemo tudi razstavljalce iz sosednje Hrvaške, Italije, Madžarske in Estonije. 

Program, ki se bo za obiskovalce začel ob 10.30, bo tudi tokart pester. Poleg razstave bodo organizirali zabavne igre za dihurje, ki se bodo lahko pomerili v agilitiju, slalomu in v zehanju, na voljo bodo različne stojnice, foto kotiček kjer bo profesionalni fotograf fotografiral dihurje, organizirano bo strokovno predavanje o zdravju dihurjev, ki ga bo vodil doc. dr. Jožko Račnik z Veterinarske fakultete, za obiskovalce bomo pripravili prikaz sojenja z razlago.

Za zdravo vzrejo

"Ker bo tokratni dogodek le nekaj dni po noči čarovnic, bo tudi stilsko obarvan, izbirali bomo tudi najlepšo masko in najlepše "našemljen" razstavni kotiček. Obiskovalci bodo srečo lahko preizkusili tudi na dobrodelnem srečelovu," opisujejo v Društvu Zverinice.

"Eden od ciljev, tako našega društva kot tudi samega dogodka, je spodbujanje odgovorne vzreje in nakupa dihurjev, zato bomo predstavili vse prisotne vzreditelje in organizirali vzrejni pregled za dihurje, ki bo v skladu z novim vzrejnim pravilnikom, ki smo ga v društvu pripravili v sodelovanju z vzreditelji," pojasnjujejo. S tem želijo dvigniti nivo vzreje dihurjev v Sloveniji in po Evropi, predvsem pa izboljšati zdravje in dolgoživost slovenskih dihurjev.

Dihurčki | Avtor: Maja Čonč Maja Čonč
  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice