Vizita za živali > Novice
75 ogledov

Celje v znamenju pasje lepote

pes Profimedias
Ste jo včeraj zamudili? Priložnost imate še danes!

Ta konec tedna v hali L Celjskega sejma poteka tradicionalni kinološki dogodek, odvijata se mednarodni razstavi psov vseh pasem CACIB CELJE 2016 in WINTER WINNER 2016. Če ste mednarodno pasjo razstavo včeraj zamudili, jo lahko obiščete še danes. 

Za današnje lepotno tekmovanje je prijavljenih 899 psov in kar 194 pasemskih različic. Psi oziroma lastniki so iz Italije, Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Češke, Nemčije, Madžarske, Rusije, Francije, Srbije, Švice, Poljske, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Litve, Ukrajine, Finske, Romunije, Kanade, Norveške, Nizozemske in Švedske.

Na razstavi boste spoznali vzreditelje vaših najljubših pasem in se morda tudi pozanimali o prihajajočih leglih. Videli pa boste lahko tudi nekatere izjemno redke pasme psov: Veliki Muensterlandec, Mehiški goli pes, Kishu, Shikoku, Poljski hrt, Sealyhamski terier, Barbet ... Največ je sicer prijavljenih Whippetov, Huskyjev in Labradorcev.

Danes tudi ples s psom

Danes bo ob 14.30 bo potekalo tekmovanje mladih razstavljalcev Junior handling, ob 15.15 nam bo skupina deklet iz ŠKD Emona predstavila Dog dancing, ob 15.30 se pa začne BIS CACIB Winter Winner.

Vstopnina za odrasle znaša pet evrov, za upokojence in za člane kinoloških društev (z veljavno člansko izkaznico) 2,5 evra, medtem ko imajo otroci do 15. leta in invalidi brezplačen vstop. Psi, ki niso prijavljeni na razstavo, letos zaradi izjemno velikega števila prijav ne bodo imeli vstopa.

Organizatorji obljubljajo, da bo na voljo tudi pestra ponudba hrane in zanimiva ponudba opreme za pse na številnih stojnicah.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.