Vizita za živali > Novice
125 ogledov

Družinski pes napadel in ubil malčico

Pes Profimedias
Iz francoskega Lilla poročajo o novi tragediji, ko je družinski pes pasme rottweiler ubil malčico staro komaj 14 mesecev.

“Pes je skočil na malčico in jo ugriznil v glavo” so napad opisali tamkajšnji policisti. Ko so na kraj nesreče prišli policisti in reševalci, je bilo za deklico že prepozno. Po poročanju francoske tiskovne agnecije AFP napada ni mogla preprečiti niti mati, saj je bil pes premočan.

Policisti so pojasnili, da se je napadu kasneje pridružil tudi družinski mali kuža pasme jack russell terrier. Po napadu je rottweiler pobegnil, zato so ga lovci morali izslediti in ustreliti. Uspavali pa bodo tudi jack russlla. 

Zaenkrat še ni znano, zakaj je pes nenadoma napadel malčico. 

Komentarjev 6
  • Blanka111 15:38 20.januar 2017.

    Za vedenje teh psov krivim lastnika. Če pes ne ve, kdo je alfa, ne bo kazal agresije. Verjamem pa tudi, da psu ne moreš 100-odstono zaupati. Je le žival. In tistim lastnikom, ki so tako pametni in psa sprehajajo brez ...prikaži več povodca, ker njihov pes pa že ne bo nikogar ugriznil, bi žival kar vzela.

  • nizakej 15:04 20.januar 2017.

    Se strinjam, največja napaka, ki jo delajo lastniki psov je, da mu ne posvečajo več pozornosti, ko se naenkrat v hiši pojavi nov človek. Pes se čuti zapostavljenega in bo slej kot prej to pokazal, pudelj na svoj način, rotweiller ...prikaži več na svoj način....Vedno sem bil mnenja, da se psa pripelje kot zadnjega družinskega člana. In ja, imel sem rotweillerja 11 let....

  • Snežinko 13:32 20.januar 2017.

    Ja, in? Kaj si s tem mislil? Papagaj je tudi žival, če smo že na tem...Rotweilerji so znani po tem, da skrbno varujejo svoj "trop". Piše, da je bil otrok star 14 mesecev, kar pomeni, da je prišel v ...prikaži več družino, ko je bil pes že odrasel. To pomeni, da je v takem primeru treba zelo skrbno delati in gledati, da pes niti malo ni zapostavljen, sicer se pač hoče znebiti konkurence, kar se je tu očitno zgodilo. Na koncu smo tam, kjer vedno: napačna vzgoja psa, oziroma napačna izbira pasme psa (beri kupili so psa, o katerem niso vedeli nič).