Vizita za živali > Novice
167 ogledov

Dvajset temnih lipicanskih žrebet

Lipicanci Gabriele Boiselle
Dvajset igrivih lipicanskih žrebet, ki so spomladi prišla na svet v Združenju rejcev lipicanca Slovenije, bo v soboto, 22. septembra, stopilo pred strokovno ocenjevalno komisijo v Kobilarni Lipica.

"Na zrejnem pregledu združenja, ki povezuje zasebne rejce lipicanskih konj, bodo vso pozornost posvetili letošnjim žrebetom in ocenili napredek reje lipicancev v slovenski zasebni reji," sporočajo s kobilarne Lipica. 

Združenje rejcev lipicanca Slovenije (ZRLS) po njihovih navedbah povezuje več kot 80 članov, ki redijo okrog 600 lipicanskih konj. Kobilarno Lipica in združenje že vrsto let povezuje uspešno sodelovanje na področju reje in promocije lipicanca, v zadnjih letih pa tudi skupen rejski program.

Lipicanci | Avtor: Gabriele Boiselle Gabriele Boiselle

Predsednik Združenje rejcev lipicanca Slovenije Aleksander Ozmec je pred zrejnim pregledom pojasnil, da je to za rejce vsako leto eden najpomembnejših dogodkov, ki ga že tradicionalno prirejajo v Lipici, izvorni kobilarni lipicanske pasme konj: "Rejci na ta dan predstavijo svoje dosežke v reji. Strokovna komisija oceni, kakšne konje imamo in kako napredujejo v reji. Obenem pa je to tudi dan, ko rejci izmenjajo izkušnje in okrepijo prijateljske vezi."

Zrejni pregled se bo v soboto, 22. septembra, začel ob 9. uri z ocenjevanjem žrebet letošnjega letnika na lipiškem hipodromu in nadaljeval ob 13. uri z ocenjevanjem ter preizkusom delovne spodobnosti kobil. Rezultate zrejnega pregleda bodo razglasili ob 15. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.