Vizita za živali > Novice
33 ogledov

Dve tretjini vseh lastnikov mačk je moških

Ed Sheeran Profimedias
Zakaj se vedno več moških odloča za mačke?

Mačke postajajo vedno bolj priljubljena izbira za domače živali med moškimi, je pokazala raziskava britanskega Združenja proizvajalcev hrane za domače živali (PFMA). Število teh živali je v Združenem kraljestvu letu 2016 naraslo za okoli pol milijona na osem milijonov. 

To pomenim da, je okoli 5,5 milijona moških v Veliki Britaniji skrbnikov mačk. Raziskovalci, ki so intervjuvali 8,000 gospodinjstev, predvidevajo, da je porast mačk med moškimi skrbniki povezana z vplivom zvezdnikov, ki so ljubitelji mačk, kot sta na primer Russell Brand in Ed Sheeran.

"Imeti domačo žival je zadovoljujoča izkušnja za vse. Lepo je videti, da se moški zavedajo koristi," je dejal izvršni direktor PFMA Michael Bellingham.

Študija je pokazala še, da se vedno več mladih moških oziroma fantov odloča za mačke. Med tistimi starimi od 16 do 34 let so raziskovalci zaznali tri odstotno rast, medtem ko je med moškimi, starimi do 35 do 44, lastništvo mačk naraslo za dva odstotka.

Najpogostejše domače živali v Veliki Britaniji pa niso ne mačke ne psi. Največ ljudi ima doma zlate ribice.

Mucke bodo obiskale tudi naš Festival za ljubitelje živali, ki bo 11. junija v Češminovem parku v Domžalah. Vstop bo prost, poleg muck boste spoznali še številne druge živali: konje, ptice, živali s kmetije, terapevtske živali, pse, kače, plazilce in še in še. Več o dogajanju TUKAJ. 

Komentarjev 3
  • Waltter 00:55 29.maj 2017.

    V angliji najbolj prednačijo kunci šele nato zlate ribice. Ko se jih pa naveličajo jih pa vržejo ven.

  • Waltter 00:54 29.maj 2017.

    Ne zato ker baba al pa froci nabavijo ostane pa dedu.

  • Tine123 23:23 28.maj 2017.

    .... ker so pedri.