Vizita za živali > Novice
5323 ogledov

Enostavna hiška za zunanje mucke

Izdelava hiške Zavetišče Horjul
Kmalu pričakujemo hitro padanje temperatur. Poskrbite za zunanje mačke.

Ljudje velikokrat precenjujemo mačke in mislimo, da si v mrzlih zimskih dneh zlahka najdejo toplo zatočišče. Pa ni tako. V mrzlih nočeh veliko prostoživečih muck trpi na mrazu. Najbolj ranljive so mlade, stare, podhranjene ali bolne mucke, ki bodo zimo težko preživele.

V Zavetišču Horjul so že pred leti objavili enostaven načrt za poceni hiško, ki bo zunanjim muckam nekoliko olajšala zimske noči. Pazite, da jim v hiško ne dajete vode, saj se ta lahko polije in zmrzne. V hiško jim dajte kakšno brisačo, deko ali steljo.

Potrebujete stiropor in lepilo

Za izdelavo potrebujete le dve plošči iz stiropora veliki 100 krat 50 centimetrov v debelini petih centimetrov, časopisni papir, merilo, oster nož in lepilo Mekol. Nikakor ne smete uporabiti lepila s topili. Za vse skupaj boste porabili manj kot deset evrov, mucke pa vam bodo zelo hvaležne.

Eno ploščo prerežemo na pol, drugo prerežemo na dva kosa velika 30x50 centimetrov, en kos velik 40x30 centimetrov in en kos velik 30x20 centimetrov. Nato zlepite plošče skupaj kot so v Zavetišču Horjul narisali na spodnji slikici. Zunanjo stran lahko prelepite s časopisom ali jo drugače okrasite. 

Načrt Zavetišča Horjul | Avtor: Zavetišče Horjul Zavetišče Horjul

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.