Vizita za živali > Novice
6121 ogledov

Ganljiva zgodba vojaka: Po sedmih mesecih nepopisno veselje

youtube
Po sedmih mesecih in po pet tisoč prepotovanih kilometrih ga je prepoznala in veselje je bilo nepopisno.

30-letni Sean Laidlaw je z vojnega območja v Siriji, kjer je deloval v posebni enoti za odstranjevanje eksploziva, rešil prestrašenega in nemočnega psička. Zgodilo se je februarja letos, kuža, obkrožen s štirimi mrtvimi mladiči, se je po obsežni eksploziji skrival med ruševinami stavbe v mestu Raka. Tri dni je sprva nezaupljivemu kužku nosil hrano, ko je bilo varno, ga je vzel s seboj.

Ohranila ga je pri življenju

Mladiček Barrie, za katerega se je pozneje izkazalo, da je ona, je Seana spremljal ob nalogah in ga rešil pred posttravmatskim stresnim sindromom. "Delo poteka v vojni coni, za tem se vrneš v tabor in v sobi ostaneš sam. Spremljevalec, s katerim se lahko igraš in treniraš, ti pomaga ohraniti um. Z njim pozabiš na stvari, ki jih vidiš in doživiš tam zunaj. Z menoj je bila ves dan. Skupaj sva se zbudila, delala. Ves čas je hodila za menoj in sedela na potnikovem sedežu avtomobila in se vozila do Rake," zgodbo s srečnim koncem povzemajo britanski mediji. 

Nenadoma ločitev

Po izteku pogodbe se je moral par pred sedmimi meseci ločiti in izgledalo je, da se ne bosta nikoli več videla. Po štirih mesecih, ko se je vrnil na kratek dopust v Veliko Britanijo, so ga namreč nepričakovano obvestili o prekinitvi pogodbe. "Verjetno sem bil edini nezadovoljen, ker se mi ni bilo treba vrniti v Sirijo. Bil sem že na poti do letališča, ko sem dobil sporočilo, naj se ne vkrcam in odidem domov," je povedal strokovnjak za odkrivanje bomb, ki je takoj začel iskati način, kako prepeljati psa v rodni Essex.

Medtem je odrasla

Po sedmih napornih mesecih upanja sta prijatelja spet skupaj. V soboto je zdaj že velika Barrie priletela na letališče Charles de Gaulles v Franciji, Sean pa je dejal, da je to bil "najsrečnejši trenutek" v njegovem življenju. Pomagala mu dobrodelna ustanova iz Iraka, specializirana za rešitev psov z vojnih območij. Vendar ni bilo lahko. V Irak je psička prispela šele aprila, kjer so jo cepili in dodobra preverili. Šele avgusta je lahko odletela v Jordanijo, kjer je bila še dva meseca v katanteni.

 | Avtor: youtube youtube

"Minili so meseci in ona se je iz mladiča prelevila v odraslega psa. Tudi zato mi je bilo težko, saj me je zaskrbelo, da je popolnoma drugačen pes,"  je pred prihodom povedal Sean. Vendar se to ni zgodilo, Berrie ga je prepoznala in veselje je bilo nepopisno. 

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.