Vizita za živali > Novice
30 ogledov

Hodi s pomočjo Lego kock

Lego Anže Petkovšek
Želvaku Vincu so morali zaradi napada psa amputirati nogo. Zdaj se lahko ponovno giblje, zahvaljujoč vozičku, narejenemu iz Lego kock.

Drobcenemu sedemletnemu želvaku Vincu so veterinarji, potem ko ga je napadel pes, morali amputirati nogo. Le nekaj dni po operaciji je inženir Nathan Portlock, s katerim je v stik stopila klinika, dobili idejo, da bi nesrečnemu Vincu lahko izdelal poseben voziček iz Lego kock, ki bi mu olajšal gibanje. 

Želvak, ki v dolžino meri 13 in v širino deset centimetrov, se lahko sedaj naposled premika po stanovanju. “Vince je sedaj srečen, zdrav in se vozi naokrog s svojo novo lego nogo,” je na Facebooku zapisala skupina veterinarjev Vets4Pets iz Banburyja v Angliji, ki je oskrbela malo želvo.

Portlock je za britanski Mirror dejal, da bo oblikoval še en prototip noge, s katero se bo lahko Vince premikal po vseh vrstah terenov. “Ta, ki jo ima sedaj, se dobro prilagaja ravnim površinam, ampak glavna preizkušnja bo prišla z višjimi temperaturami, ko bo Vince bolj aktiven, saj obožuje plezanje,” je dejala Vincova lastnica Kara Payton.

Čeprav Vince dobro okreva, veterinarji svetujejo, da želva to zimo ne bi šla na zimsko spanje, saj je treba pozorno nadzorovati celjenje njegove rane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.