Vizita za živali > Novice
15 ogledov

Horjulčkom lahko v tem prazničnem času pomagate tudi tako

Horjul Horjul
Letošnje leto v znamenju velikega števila mačk, skrbniki pa svoje kužke vse pogosteje oddajajo kar v zavetišče ...

"V zavetišču smo kar se tiče psov skoraj polni. Ogromno je psov, ki so jih v zavetišče oddali skrbniki," nam žalostno pove vodja Zavetišča Horjul Polona Samec. Dodaja, da je tudi veliko najdenih in neoznačenih psov. 

Pravi, da se je začela tudi norišnica glede izgubljenih lastniških psov, ki pobegnejo zaradi petard. "Treba je poudariti, da je v teh dneh potrebno imeti pse ves čas na povodcu in jih voditi ven ob urah, ko najmanj poka," pravi in dodaja, da lahko s takšno prilagoditvijo v prazničnem času psu dobesedno rešimo življenje. 

Letos polno mačk

"Mačk je pa itak letos toliko, da se sprejem sploh ni ustavil," pravi Polona in dodaja, da v Zavetišču glede sprejema mačk običajno "počivajo" od novebra do februarja. Sprejemi so pa letos vsak dan in so zato čisto polni. 
 

"S posvojitvami smo za letos zaključili, ker jih ne bomo dajali pod smreko za darilo in niti v to noro pokanje, ki ga pri nas na srečo ni," je zaključila. 

Namesto darila SMS donacija

Po novem pa lahko Horjulčkom pomagate tudi s SMS donacijo. To naredite tako, da pošljete sporočilo SMS s ključno besedo ZH ali ZH5 na številko 1919 in prispevali boste 1 ali 5 evrov za oskrbo varovancev zavetišča Horjul. 

Če bi želeli v novem letu posvojiti Horjulčka, obiščite njihovo spletno stran zavetisce-horjul.net in si oglejte živali, ki iščejo dom.

Posvojitve psov in muck so v Zavetišču Horjul možne v času uradnih ur, od 8.30 do 12.30 od ponedeljka do petka, vedno po predhodnem telefonskem dogovoru.

Že v telefonskem razgovoru bodo potencialnega posvojitelja seznanili z osnovnimi pogoji, ob posvojitvi podpišete tudi posvojitveno pogodbo. Za dodatne informacije o živalih, ki iščejo nov dom, jih v času uradnih ur pokličite na telefonsko številko tel: 051 30 44 35

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.