Vizita za živali > Novice
10 ogledov

Investitorji vložili že 157.700 evrov

Mucke Profimedias
Skladatelj David Teie ustvarja glasbo, za katero trdi, da bo obogatila življenja mačk po svetu. Na pomoč mu je priskočilo že več kot 7.000 investitorjev, piše The Guardian.

“Vem, da se sliši kot šala,” pravi skladatelj David Teie na svoji strani Music for Cats Kickstarter, kjer je predstavil potrebo po denarju, da dokonča svoj prvi album za mačke.

Potreboval je še 20.000 dolarjev, investitorji pa so ga presenetili in do zdaj v mačji album vložili že 167.000 dolarjev, kar je okoli 157.700 evrov. Zbiranje investicij se zaključi 28. novembra. “Mačke morajo velikokrat poslušati glasbo, ki jim ni všeč. Zdaj temu ne bo več tako,” pravi Teie.

V glasbi zvok sesanja mleka 

Teie trdi, da je njegova glasba tudi znanstveno dokazano všeč mačkam. Pravi, da si ljudje v glasbi želimo slišati utrip srca, saj smo ga pred tem štiri mesece poslušali v maternici. Pravi, da je pri mačkah drugače in da se tega občutka navadijo šele po rojstvu. Zvok sesanja mleka povezujejo z nagrado in ugodjem, zato je te zvoke vključil v glasbo, saj je po njegovi oceni zelo pomemben za mačje ugodje.

Teie si v prihodnje želi ustvarjati glasbo tudi za druge živali. Želi si, da bi z njegovo glasbo lahko pomirjali živali, tudi pse s slabimi izkušnjami. Za ustvarjanje ima zaenkrat dovolj denarja.  

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.