Vizita za živali > Novice
20 ogledov

Iz Berlina sporočili, da so izgubili Fritza

Fritz severni medved Facebook
Fritz je bil prvi mladiček severnega medveda v berlinskem živalskem vrtu po dolgih letih.

V berlinskem živalskem vrtu so pretreseni. Samo štiri mesece po skotitvi je umrl severni medved Fritz. Kot so danes sporočili iz živalskega vrta v Berlinu, je mladiček Fritz umrl zaradi hude okvare jeter. Fritz, ki je bil prvi mladiček severnega medveda v berlinskem živalskem vrtu po 22 letih, je zbolel ob začetku tedna.

Kot poročajo nemški mediji, še ni znano, ali je prišlo do okužbe ali zastrupitve.

Njegova skotitev in prve fotografije 3. novembra lani so navdušile Berlinčane. Pred dnevi pa je apatično obležal v svoji ogradi. Večurne preiskave z ultrazvokom, računalniško tomografijo in rentgenskim slikanjem niso prinesle nobenih pojasnil. Zaradi slabega jetrnega testa je Fritz dobil posebne antibiotike in protibolečinska zdravila, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot so še sporočili iz živalskega vrta, je v ponedeljek zvečer ob 19.30 Fritzevo dihanje postalo neenakomerno, vsi nujni ukrepi pa niso bili učinkoviti, tako da je mali kosmatinec poginil ob 20. uri.

Leta 2006 je celotno Nemčijo in številne ljubitelji živali navdušila vest o skotitvi severnega medveda Knuta v berlinskem živalskem vrtu, ki je poginil leta 2011. V divjini severni medvedi običajno živijo več kot 20 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.