Vizita za živali > Novice
5452 ogledov

Kaj se je zgodilo z golobi

Golob
Zjutraj smo poročali o dopisu, ki je šokiral Slovence.

Kot smo pisali, je v soboto po družbenih omrežjih zaokrožil ponesrečen dopis podjetja Nival Invest. Stanovalce so v dopisu prosili, naj ne hranijo ujetih golobov na podstrešju, da bodo ti dehidrirani in lačni obnemogli. 

S podjetja so nam popoldan sporočili, da so golobe s pomočjo strokovnjakov danes ulovili in izpustili. 

 - Golobe, ki so ostali ujeti v objektu, bi kar izstradali

"To je laž" 

Za informacijo smo prosili predsednika združenja varnih hiš Nove Slovenije in vodjo Živalsko-terapevtskega centra Aleksandra Kamenika, ki je prvi po družbenih omrežjih začel opozarjati na nepravilno ravnanje z golobi. Sam je golobom v soboto zjutraj odnesel vodo in hrano ter jo dal na tla prostora. Na dnu zaprtega prostra, kjer so ujeti golobi, je bila namreč edina odprtina, kjer bi lahko odleteli na prostost

Ogorčen je povedal, da golobov ni več. V soboto zjutraj je bilo po njegovih besedah v objekt ulovljenih okoli trideset golobov. Zdaj so v objektu še trije, ostalih ni nikjer. "Ne vem, kje so. Ne vem, ali so mrtvi ali živi. Ali so jih polovili, ali postrelili. Uloviti jih niso mogli, saj so dvajset metrov visoko," je opisal. Sam je dober poznavalec golobov zato strogo kritizira dejanje gradbenega podjetja, ki je na takšen način zaprlo objekt. "Naslednjič naj pustijo odprtino raje zgoraj, saj bodo golobi bežali v višino in ne dol. Od spodaj se jih prestraši in tako enostavno prepodi iz objekta," pravi.

Ob tem dodaja, da so v notranjosti še vedno trije golobi. Zato je trditev podjetja, da so danes vse golobe ulovili in izpustili, laž.

Inšpektorica tam v soboto

Iz Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin so nam pojasnili, da je bila  inšpektroica o težavi obveščena že v soboto zjutraj. Zato je istega dne v dopoldanskih urah opravila inšpekcijski pregled. "Ugotovila je, da je bila večina golobov že na prostosti," so povedali. Stanovalci naj bi jih s hrano v spodnjem delu objekta zvabili v nižje prostore, ter jih od tam prepodili na prostost.

Inšpektorica po navedbah uprave drugih golobov v objektu že v soboto ni videla. "Stanovalci so ji povedali, da je v objektu še pet golobov. Zato so pustili odprto mrežo na hodniku v spodnjih prostorih, da bi na isti način na prostost izpustili še ostale golobe," so zaključili na upravi.

anja.scuka@zurnal24.si  

 

Komentarjev 4
  • Onlytime 13:14 22.avgust 2017.

    Če jih je preveč na enem mestu, se polovijo in namestijo drugam. Ni jih potrebno pobijati. Ni rečeno, da se bodo vrnili.

  • Snežinko 19:34 21.avgust 2017.

    Problem je, ker so golobi vsejedi, posledično so v večini mest, kjer je gosta naseljenost in dovolj hrane. Tako se preveč namnožijo, serjejo povsod in prenašajo bolezni. Ne pravijo jim zastonj "leteče podgane". Nič ne rečem, če je to regulirana ...prikaži več vzreja. V mestih so pa lahko nadloga, da ji ni para...

  • Avatar Leon
    Leon 18:52 21.avgust 2017.

    Gospod Kamenik vaša skrb in bojazen za zarodek je odveč ,golobi se množijo tako kot naši politiki ,pa tudi značajsko sodijo skupaj ; Politik je kot golob, ko te potrebujejo ti jedo iz roke ,kadar pa odletijo visoko v nebo ...prikaži večo ti serjejo po glavi !

Sorodne novice