Vizita za živali > Novice
1330 ogledov

Kaj vse potrebuje hišni kunec

wally Profimedias
Iskanje hrane, reprodukcija in branjenja ozemlja … V divjini imajo kunci polno razlogov, da jim ni dolgčas.

Na drugi strani pa imajo lahko domači kunci zaradi monotonega življenja pogostokrat vedenjske težave in zdravstvene probleme.

Podobno kot ljudje, imajo tudi kunci prirojeno potrebo po fizični in mentalni aktivnosti. Zato je pomembno, da domačim kuncem zagotovite čim boljšo imitacijo njihovega naravnega okolja. Pri tem so vam, kot so zapisali na portalu Onekindplanet.org, lahko v pomoč tuneli, vejice, škatle, s katerimi ustvarite prostore za skrivanje, in druge igrače.

Kupite jim peskovnik

Kopanje je priljubljena in prirojena zabava kuncev – tako divjih kot domačih. Strokovnjaki zato svetujejo, da kupite posebne peskovnike, kjer bo vaš živalski prijatelj lahko nemoteno kopal, vaš vrt pa pri tem ne bo poln lukenj.

Podobno kot ljudje imajo tudi zajci radi občasne spremembe okolja, a pri njih ne pretiravajte, saj imajo lahko nasprotne učinke. Na fotografijah pa eden najbolj znanih kuncev na svetu - Wally.

wally Vizita za živali Wally je zdaj še bolj srečen

wally | Avtor: Profimedias Profimedias

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.