Vizita za živali > Novice
53 ogledov

Kako je rešen pes rešil ptico

Kuža in ptiček A. Š.
Ed Gernon je rešil Rexa, ta pa nato še malega Hummerja.

Rex je bil nekoč žalosten potepuški kuža, ki je taval po kalifornijskih ulicah. Zanj se je življenje povsem spremenilo, ko ga je lani rešil in posvojil Ed Gernon, ki ga ima najraje na svetu.

Kmalu pa je bil prav Rex na vrsti, da tudi sam reši življenje. Po sprehajanju v parku je naletel na drobnega kolibra, ki je kot mrtev ležal na tleh in bil prekrit z mravljami.

EdGernon je menil, da je ptiček mrtev, zato je želel oditi. A se Rex ni strinjal z njim in je vztrajal pri ptici. Tako je Ed Gernon pobral in odnesel domov ptičico, ki je bila v zelo slabem stanju.

Zaljubljen v Rexa 

Zdaj po enem letu je kolibri Hummer popolnoma zdrav, a je po besedah skrbnika popolnoma zaljubljen v svojega pasjega prijatelja in ves čas leta okrog njega. Ed Gernon se zaveda, da jih bo Hummer nekoč moral zapustiti in odleteti v divjino, a si zaenkrat tega ne želi. Na stežaj namreč pušča odprta okna, a ptičica ostaja doma ob svojem pasjem prijatelju.

Kolibriji so sicer majhne ptice, ki so zaradi hitrega prhutanja s krili sposobni lebdeti v zraku. So tudi edine ptice, ki lahko letijo nazaj, žal pa nobena vrsta ne živi v Evropi. Obstaja okoli 340 vsrt kolibrijev. Čmrlji kolibri, ki živi na Kubi je celo najmanjša ptica na svetu, saj samec tehta le 1,6 grama in je velik le 4,5 centimetrov.  

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.