Vizita za živali > Novice
42 ogledov

Kako pomaga gledanje mačjih posnetkov

Maček, mačka, mucek, mucki Shutterstock
Da ima gledanje mačjih fotografij na nas pozitivne učinke, so pred časom že ugotovili Japonci. Zdaj so se strokovnjaki poglobili v učinke posnetkov.

Japonski znanstveniki so že pred časom ugotovili, da gledanje fotografij ljubkih muckov poveča našo koncentracijo in produktivnost na delovnem mestu, piše Focus.

Zdaj so se strokovnjaki z Indiana University Media School poglobili v vse pogostejši trend gledanja mačjih posnetkov. Njihova raziskava ugotavlja, da ima gledanje posnetkov ljubkih muck veliko pozitivnih učinkov na naše počutje. Na nas posnetki delujejo na podoben način ko terapije z živalmi, saj pri gledalcu ustvarijo dobro psihološko počutje.

Skupno 26 milijard ogledov 

Raziskavo so izvedli na več kot sedem tisoč ljudeh. “Če želimo res razumeti učinke spleta na naša življenja in počutje, ne smemo ignorirati pojava mačk na spletu,” pravi vodja raziskave Gall Myrick. Podatki so namreč zelo zgovorni, samo v letu 2014 je bilo na Youtube objavljenih več kot dva milijona posnetkov muckov, ki je imelo skupno 26 milijard ogledov. Nekatere mucke so postale prave zvezde, denimo Lil Bub ali Grumpy Cat. 

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.