Vizita za živali > Novice
117 ogledov

Kako umiriti psa, ko grmi?

Strela Reuters
Poiščite varen in dobro izoliran prostor ali pa predvajajte glasbo.

Grmenje pri večini psov sproža strah in tesnobo. Strokovnjaki zato svetujejo, da svojega štirinožca takrat pospremite v klet ali kopalnico oziroma katerikoli drug zaprt in varen prostor, ki je dobro izoliran, da kuža ne sliši grmenja. Psom lahko predvajate tudi glasbo ali druge zvoke, ki preglasijo grozeče zvoke grmenja 

Psov nikar ne silite v ‘varen prostor,’ če tega ne želijo, ker ga tako ne bodo dojeli kot takega. Nekatere živali lahko postanejo še bolj prestrašene, če so zaprte, zato je pomembno, da kuža sam izbere, ali želi v prostoru ostati ali ne.

Zamotite ga

Psu lahko pomagate tudi tako, da ga poskusite zamotiti. Prosite ga, naj sede ali naredi druge trike, ki jih pozna. Za vsako dobro opravljeno nalogo ga ustrezno in bogato nagradite. Če ga je po vsem tem še vedno strah, njegovo poslušnost nagradite še z dodatnim priboljškom. Ob tem pa je zelo pomembno, da ves čas ostanete mirni in psa ne tolažite, saj bi lahko takšno reakcijo razumel kot znak, da je strah tudi vas. 

Raziskave so pokazale, da se nekateri psi pomirijo, če jih, podobno kot dojenčka, zavijete v blago. Lahko poskusite z oblačili za pse ali pa s ponošenimi majicami s kratkimi rokavi. Svoje hišne ljubljenčke pa lahko na zvok nevihte tudi navadite. Predvajajte jim posnetke nevihte in groma. Sprva potiho, postopoma pa lahko glasnost tudi stopnjujete.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.