Vizita za živali > Novice
44 ogledov

Kako žival pripraviti na dojenčka

Dojenček in pes Profimedias
Vašega kosmatinca na prihod malčka začnite pripravljati čim prej.

Dobra ideja je, da svoje živali začnete pripravljati na prihod dojenčka že v začetku nosečnosti ali že celo, ko poskušate zanositi. Prej, kot boste začeli svojega kosmatinca navajati na novega družinskega člana, boljši bodo rezultati, kljub temu pa ni nikoli prepozno, pravi strokovnjak za vedenje živali  Nikole Gipps.

Uredite poseben prostor za svojo žival, kjer ga nič ne bo motilo, in ga navadite, da tam preživlja čim več časa. Opremite ga s posebnim zabojem, če gre za psa, ali s polico, če imate doma mačka. Ne pozabite na skledi za hrano in vodo ter na najljubšo igračo. Vaša žival se bo tako počutila varno in se bo lahko v svoj kotiček umaknila, ko bo stanovanje preplavil jok vašega dojenčka.

Uporabite priboljške 

Žival morate navaditi na morebitno nepredvidljivo in včasih vsiljivo ravnanje otrok. Majhni otroci se psov radi dotikanju po obrazu, repu, blaznicah in drugih delih telesa, ki živalim pogosto ne prijajo. Na to ga lahko navaditi z nežnimi občasnimi dotiki občutljivih predelov telesa, s čimer bo štirinožec počasi postal manj občutljiv na dotike. Če se sprva upira, ga lahko nagrajujete s priboljškom.

Če vas skrbi, da se vaš štirinožec ne bo dobro odzval na prihod dojenčka, poiščite pomoč strokovnjaka. To je še posebej priporočjivo za starše, ki pričakujejo prvega otroka in za lastnike domačih živali, ki so v preteklosti že imeli težave z otroki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.